Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JAVITE SE AKO JE I VAS PREVARIO!

Lažni lekar varao ljude sa hendikepiranom decom!

Autor: Blic | 19.08.2013 - 17:30:00h | Komentara: 0

Jagodinac Viktor N. (40) uhapšen je jer se lažno predstavljao kao lekar i uzimao novac od porodica dece sa teškim hendikepima, saopštila je danas jagodinska policija.

Viktor N. varao roditelje dece sa teškim hendikepom

Viktor N. varao roditelje dece sa teškim hendikepom | Foto: MUP

On se lažno predstavljajo kao lekar, varao građane Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine.

Dok se pola Srbije ovih dana združilo u naporima da teško bolesnu decu pošalje u inostranstvo na operacije koje bi im mogle spasiti život, lažni lekar Viktor N. je u minulih šest godina na prevaru uzimao novac od porodica dece sa teškim oblicima hendikepa, lažno im garantujući izlečenje u Dominkani, ostrvskoj državi u Karibima.

Reč psihologa: Takvih psihopata je sve više!

- Iskorišćavanje najveće nesreće koja može da zadesi jednu porodicu, a to je da ima bolesno dete, jasan je znak psihopatske strukture ličnosti. Osoba koja je na to spremna nema emocije, a naročito savest i osećaj griže savesti. Takvih ljudi, psihopata, oko nas je, nažalost, sve više - kaže za "Blic" psiholog Radmila Grujičić.


- Postoje osnovane sumnje da je Viktor N. od 2007. godine do momenta lišenja slobode građanima Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine pružao neadekvatnu medicinsku pomoć, lažno se predstavljaući kao lekar. On se tereti da je potpuno izlečenje garantovao uz operativne zahvate u Dominikanskoj Republici - navedeno je u saopštenju.

Oštećene su uglavnom porodice dece sa teškim oblicima hendikepa, ističe se u saopštenju i dodaje da je osumnjičeni od građana tražio novac.

Viktor N. je, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevare, sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, policija poziva građane koji na fotografiji prepoznaju osumnjičenog, da se jave najbližoj Policijskoj stanici, ili Policijskoj upravi u Jagodini, na broj telefona (035) 201-100 ili na broj 192.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP