Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPLAĆIVALI KAZNE

Lažni policajci u Velikoj Plani ponovo u akciji

Autor: G. V. | 14.04.2014 - 19:18:00h | Komentara: 1

Aleksandar P. (35) iz Velike Plane, uhapšen je noćas u ovom gradu, dok se za njegovim saučesnikom intenzivno traga, zbog sumnje da su se lažno predstavljali kao policajci.

Supermen: Policajac  svakog dana dva puta uzduž pređe centralnu Srbiju

Zaustavljali vozila i naplaćivali kazne | Foto: Branko Belić

 Prilikom hapšenja, osumnjičeni je inspektorima pružio otpor, odgurnuo ih i pokušao da pobegne, ali je savladan i priveden u policijsku stanicu u Velikoj Plani. Prilikom savladavanja osumnjičenog, jedan inspektor je lakše povređen, pa će protiv Aleksandra P. biti podneta i krivična prijava za ometanje službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti. 

- Osumnjičeni se terete da su sinoć, oko 19,30 sati, na auto-putu kod motela "Lozovička česma", neovlašćeno koristeći svetlosnu signalizaciju koju koriste službena vozila MUP-a ("blinkere") na automobilu "BMV", zaustavili putničko vozilo švajcarskih registarskih oznaka. Tada se Aleksandar P. predstavio vozaču kao policajac i tražio 100 evra "kako mu ne bi pisao prijavu za prebrzu vožnju". Vozač mu je rekao da kod sebe ima samo 2.000 dinara, što je osumnjičeni prihvatio i uzeo novac – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.
Prema saznanjima policije, osumnjičeni su na ovaj način oštetili više vozača, uglavnom stranih državljana, koji to mahom nisu ni prijavljivali, u želji da što pre nastave put kroz Srbiju do svojih krajnjih odredišta. Iste osumnjičene policija je uhapsila i u decembru prošle godine zbog identičnih krivičnih dela, zbog čega im je krivični postupak u toku. Osumnjičeni Aleksandar P. će u zakonskom roku, a njegov saučesnik nakon lociranja i hapšenja, biti privedeni оsnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.
Poslednji komentari
  • jeste Vreme: 15.04.2014 14:10h

    Pa kakve veze dal su lazni ili pravi kad isto rade, samo sto ovi pristaju i na 2000din a oni "pravi" ni da cuju ispod 50e za brzu voznju ili ne reg auto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP