Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENI PREVARANTI

Lažni šofer i putnik varali ljude na stanicama!

Autor: B. Janačković | 22.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Niška policija je uhapsila C. A. (25) i R. S. (24) iz Beograda zbog sumnje da su prevarili 17 osoba iz Niša, Beograda, Užica, Inđije, Kraljeva, Smedereva i Stare Pazove! Sumnja se da je broj prevarenih daleko veći i da ih ima i u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj...

Autobuska stanica

Autobuska stanica | Foto: K. Kamenov

Oni se sumnjiče da su od 2013. godine do danas, u kontinuitetu, od građana koji su se spremali za put na autobuskim stanicama na prevaru uzimali novac. C. A. se tereti da se lažno predstavljao kao vozač autobusa, a R. S. kao putnik. Žrtvama su na stanicama zajedno prodavali karte po nižoj ceni od stvarne ili su pozajmljivali novac od oštećenih uz izgovor da će kupiti gorivo za autobus, a potom nestajali u nepoznatom pravcu. Sumnja se da su im oštećeni građani davali od 200 do 300 evra po osobi.


- U avgustu su operativci krenuli da im postave zamku. Dve nedelje su dežurali svakodnevno i na kraju se trud isplatio, kada su prevaranti počeli da obrađuju žrtvu koja je stajala na peronu pored inspektorke - kaže naš izvor.
Lažni putnik je počeo da priča da putuje u Študgart i da se kod vozača mogu kupiti karte jeftinije za 50 evra. Onda se pojavio drugi prevarant, obučen kao vozač. Pošto bi dobili novac, prevaranti su se neopaženo udaljavali.

- Korišćen je i drugi, mnogo češći modus prevare. Lažni vozač se pojavljuje sa novčanicom od 500 evra i traži od putnika da mu pozajme novac da sipa gorivo, pa će da im vrati kada rasitni. Prvi pristaje lažni putnik i daje mu 50 evra. Kada pokupe 200-300 evra, prevaranti nestaju. Kada uđu u vozilo i vide da je šofer druga osoba, prevareni slučajave i nisu prijavljivali kako ne bi propustili autobus - dodaje naš sagovornik.

Apel žrtvama da se prijave

„Pozivamo građane koji su na ovaj način prevareni da prijave slučaj Policijskoj upravi Niš na telefon 018/522 982 i 503-127“, saopštila je niška policija.

Poslednji komentari
  • Kalimero Vreme: 23.08.2014 20:41h

    U Centru za socijalni rad očigledno ne rade ništa kao i mnogi koji rade u državnoa upravi. "Dešavalo se da ode na pet, šest dana." Strašno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP