Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U ZATVORU

Legija hoće da dobije i sina

Autor: D. Ć. | 07.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno odlučio da bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija (46), koji služi kaznu od 40 godina zatvora, ostane još dve godine u strogom zatvorskom režimu, poznatijem kao zatvor u zatvoru ili „srpski Alkatraz“ požarevačke „Zabele“.

I dalje nema pravo  na „ljubavnu sobu“: Milorad Ulemek

I dalje nema pravo na „ljubavnu sobu“: Milorad Ulemek | Foto: D. Danilović

Portparol tog suda Mirjana Piljić rekla je da je Apelacioni sud odbio žalbu odbrane Ulemeka i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu kojim mu je strogi režim produžen za još dve godine. Ulemek je u posebno odeljenje „Zabele“ upućen pre četiri godine, gde izdržava maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.


Kako je „Alo!“ objavio, Legija se nedavno požalio Mehi Omeroviću, predsedniku Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije, da mu u zatvoru nedostaje takozvana ljubavna soba i da zbog toga ne može da uvećava potomstvo. On je Omeroviću tada rekao da želi da proširi porodicu i zamolio ga da skrene pažnju nadležnima na njegov problem. Inače, Legija od 2004. nema pravo na intimne posete supruge.

Zatvor

Zatvor | Foto: M. Jošida

- Legija želi da ima sina naslednika, pošto iz dva prethodna braka ima četiri ćerke. O tome se poverio samo svojim najbližima. Njegova nevenačna supruga Aleksandra Ivanović se još pre Legijinog odlaska u zatvor 2004. poveravala prijateljima da bi želela da dobiju i muško dete - kaže za „Alo!“ dobro obavešteni izvor.


Ulemek je nakon razvoda od supruge Maje Luković, sa kojom ima šesnaeestogodišnju ćerku Nikoliju, uplovio u vanbračnu zajednicu sa Aleksandrom Ivanović (40), čijeg je sina Luku prihvatio kao svog. Prema saznanjima našeg lista, Legijin pastorak je ove godine upisao koledž u Italiji.
Ulemek je u četiri procesa osuđen na 40 godina zatvora, za ubistvo premijera Zorana Đinđića, za zločine zemunskog klana, za ubistvo Ivana Stambolića i za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali. U tom specijalnom zatvoru kazne sude mahom osuđenici za najteža krivična dela sa maksimalnim kaznama.

Legijina supruga: Aleksandra Ivanović

Legijina supruga: Aleksandra Ivanović | Foto: M. Jošida

Zakonom je propisano da na svake dve godine od poslednjeg rešenja kojim se produžava izdržavanje kazne u posebnom zatvorskom odeljenju nadležni sud utvrđuje da li i dalje stoje razlozi za strogi tretman. Odluku donosi na osnovu činjenica i dokaza iz izveštaja tog odeljenja, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja tužioca. Osuđeni koji kaznu izdržava u „Alkatrazu“ boravi sam u ćeliji, ima pravo mesečno na jedan paket i na jednu posetu bliskih srodnika, uz komunikaciju kroz zaštitno staklo, na telefonski razgovor s njima najviše dva puta mesečno, a telefonski razgovori se, kao i prepiska, nadziru, izuzev s braniocem. Nijedno krivično delo za koje je osuđen Ulemek nije priznao.

Pomogao u rasvetljavanju ubistva Slavka Ćuruvije


Pravosudnim organima dobrovoljno se predao u maju 2004, posle više od dve godine skrivanja nakon ubistva premijera u martu 2003. godine. Ulemek je zimus pomogao tužilaštvu za organizovani kriminal da rasvetli ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ali nije tražio kontrausluge.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 07.09.2014 09:45h

    NEMOJ S LEDJA RADOVANE BICE ZENSKO HA HA HA

  • VladimirR. Vreme: 07.09.2014 19:27h

    Malo li je kriminalaca i ubica, još će im organizujemo i razmnožavanje?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP