Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA UBISTVA ALEKSANDRA IVANOVIĆA (27)

Legijin kum sprečio brata da ne počini masakr

Autor: V. Nikitović | 11.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Željko Ivanović (42) pozvao je Aleksandra Marjanovića (27) na ručak sa namerom da ga ubije, pošto je od njega pozajmio veliku svotu novca na kamatu, a nije mogao da mu vrati, rekao je za „Alo!“ izvor iz policije koji istražuje detalje ubistva u kafani „Kod Milinka“, na obilaznici oko Čačka, kada je u ponedeljak oko 20 sati Ivanović sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio Marjanovića.

Željko Ivanović

Željko Ivanović | Foto: facebook

- Prema našim podacima, Marjanović se povremeno bavio zelenašenjem. Došao je na ručak na koji ga je pozvao Ivanović pošto je očigledno mislio da je to prilika i da porazgovaraju o novcu koji mu je pozajmio. Osim njih dvojice za stolom je bio i Ivanovićev brat Vojo, u gradu poznat kao blizak prijatelj Milorada Ulemek Legije (46) i Zvezdana Jovanovića (49), kao i jedna devojka.

U jednom trenutku povela se priča o parama i dugovima. Usledila je kraća, žučnija rasprava, nakon čega je Željko Ivanović izvadio pištolj i ispalio nekoliko metaka u Marjanovića, koji je na mestu ostao mrtav – navodi naš izvor, koji dodaje da ubica nije osoba iz kriminalnog miljea, da nikada nije nosio pištolj, što sve ukazuje da se sa Marjanovićem sastao kako bi ga ubio.

Milorad Ulemek

Milorad Ulemek | Foto: Dalibor Danilović


Ubrzo je stigla policija, ali Ivanović nije želeo da se preda, već je pretio da će aktivirati bombu koju je imao kod sebe. Gosti iz restorana su se razbežali, a unutra je ostalo osoblje. Nakon pregovora sa policijom koji su trajali duže od sata, Vojo Ivanović je od brata oteo bombu i rasklopio je, a ubica se odmah potom predao. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, u okviru kojeg bi trebalo da da izjavu tužiocu.

Željko Ivanović je vlasnik najvećeg čačanskog taksi udruženja „As taksi“, u kom je Aleksandar Marjanović imao 13 svojih vozila. Taksisti kažu da još uvek ne mogu da poveruju u sve što se dogodilo i naglašavaju da je svima izgledalo da njih dvojica bili više od poslovnih partnera.

Žrtva:  Aleksandar  Marjanović

Žrtva: Aleksandar Marjanović
- Bili su u jako dobrim odnosima. Kada se Aleksandar pre nekoliko meseci ženio, Željko je mladence vozio na venčanje, iznajmivši prethodno specijalni automobil za tu priliku. Obojica su bili korektni, a posebno Ivanović, koji je poslednji čovek za koga bih mogao da pomislim da je sposoban da puca u nekoga. Sve što ima, stekao je poštenim radom. U poslednje vreme u gradu se pričalo da ga Marjanović pritiska za novac koji mu je pozajmio i verovatno mu je prekipelo. Govorilo se o pedesetak hiljada evra – rekao nam je taksista iz „As taksija“.

Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 11.06.2014 10:51h

    Sve mi je jasno, ali kakve veze ima Legija sa svim ovim? Ili ga pominjete da bi privukli pažnju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP