Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUD U NIŠU PRESUDIO

Lekar koji je tražio mobilni da porodi ženu osuđen na godinu i po dana zatvora!

Autor: Južne vesti | 31.03.2014 - 23:01:00h | Komentara: 1

Ginekolog Kliničkog centra nepravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora nakon što je priznao da je od porodiljinog muža tražio i dobio mobilni telefon.

Uhapšen anesteziolog doktor Vladan S. (52) iz Niša

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Ginekolog niškog kliničkog centra Bratislav Bata Todorović nepravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora i kaznu od 300.000 dinara nakon što je priznao da je od muža žene koju je trebalo da porodi tražio da ga "ispoštuje" mobilnim telefonom.
Kako se navodi u presudi u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, Bratislav Bata Todorović je budućem ocu dao papir sa ispisanim podacima o vrsti telefona - „Samsung Galaxy S III mini“ bele boje - pa, čak zapisao i u kojoj prodavnici bi trebalo da kupi telefon.
"Predočio je oštećenom mogućnost da u nedostatku novca u gotovom, kupovinu telefona obavi na odloženo plaćanje", piše u presudi.
Kako se navodi u sudskom dokumentu, Todorović je nakon što je obavio porođaj 17. novembra prošle godine, pozvao telefonom muža porodilje, uveo ga da vidi dete i suprugu, a zatim zahtevao da vidi i preuzme poklon.
"Oštećeni D.S. mu je ispred ulaznih vrata Ginekološko-akušerskog odeljenja predao kesu sa mobilnim telefonom, koji je pronađen pri pretresu policijskih službenika u ordinaciji u kojoj je radio okrivljeni i oduzet", piše u presudi.

 
Priznao krivicu, ali tvrdi da nije kriv

 

Bratislav Todorović je pred sudom "priznao izvršenje krivičnog dela i krivicu u celosti", što je sud uzeo kao olakšavajuću okolnost. Pritom, Todorović je naveo i da se "kaje zbog svega" i da je "posramljen".
Međutim, u svojoj izjavi pred sudom je negirao gotovo sve što mu se stavlja na teret.
On je priznao da je ocu novorođenčeta predao papirić sa podacima o telefonu, ali je tvrdio da je to "uradio na zahtev oštećenog", jer mu je on "više puta rekao da hoće da mu se oduži".
Pored toga, Todorović je izjavio da je na dan porođaja njega pozvao otac deteta i pozvao ga da siđe u hol, gde mu je predao neku kesu, a da on nije ni znao šta se u njoj nalazi, "misleći da je možda flaša pića".
Advokat osuđenog ginekologa je uložio žalbu na ovu presudu.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 01.04.2014 00:21h

    Moze sve to i trajno oduzimanje diplome,,, u zatvoru ce vec da nauci od pravih lopova kako se uzima *mobilni* a da ne moze da mu se udje u trag i ko ce onda da ga zaustavi?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP