Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL U ČAČANSKOJ BOLNICI

Lekar psovao i tukao bolesnu ženu!

Autor: Vladimir Nikitović | 13.01.2015 - 08:41:00h | Komentara: 13

Umesto da pomogne pacijentkinji Snežani Toroman (46), koja je u bolnicu došla sa gušenjem i bolom u grudima, internista Slobodan Krupniković ju je, uz pretnje i psovke, fizički napao.

Snežana Toroman

Snežana Toroman

Krupniković mi je napravio podlive na rukama i kroz zube sasuo: „Sad ću da ti
j...m kevu“, priča Snežana Toroman

Snežana Toroman jedna je od 56 osoba u Srbiji koja boluje od hereditarnog angioedema, retke bolesti koja se manifestuje oticanjem potkožnog tkiva i unutrašnjih organa. Ona je u petak uveče dobila gušenje i jake bolove u grudima, zbog čega je, kao i u slučaju ranijih napada, otišla u ambulantu internog odeljenja gradske bolnice kako bi primila neophodnu dozu krvne plazme. Kako tvrdi, dežurni lekar Slobodan Krupniković nije hteo da je primi, već je prošao pored nje, rekavši joj da „nije hitan slučaj“.


- Bila sam šokirana i doktoru sam rekla da treba da ga je sramota belog mantila koji nosi. On se na te reči vratio, previo preko ograde stepeništa i opsovao mi majku, na šta sam mu odgovorila da ga treba strpati u zatvor. Potom sam bila primorana da odem na urgentno odeljenje, gde mi je dežurni lekar rekao da moram da odem kod interniste da me pregleda zbog lošeg zdravstvenog stanja - u dahu priča Snežana Toroman.

Međutim, tek tada počinje prava drama, pošto je na odeljenju sačekao dr Krupniković i pozvao je u ordinaciju. Umesto pomoći, usledile su pretnje i fizički nasrtaj.

Čačanska bolnica

Čačanska bolnica | Foto: Vladimir Nikitović


- Ironično mi je rekao: „Dobro vam je“, a kada sam prišla njegovom stolu da bi me pregledao, on me je snažno obema rukama uhvatio za nadlaktice i kroz zube mi sasuo: „Sad ću da ti j...m kevu“. Ostali su mi podlivi dimenzija četiri puta jedan centimetar. Otrgla sam se, uzela svoje stvari i otišla na sprat, odakle sam pozvala policiju. Kada su stigli, policajci su me odveli kod doktorke Stojičić i tek tada sam primila terapiju - navodi Snežana i nastavlja:

- Bila sam prestravljena i uplašena za svoj život. U tom trenutku sam zbog bolesti koju imam mogla umreti, a ko bi posle dokazao da uzrok smrti nije bolest, već fizički napad na mene. Nisam htela ovo da prećutim ne samo zbog sebe, nego i zbog drugih pacijenata kojima je potrebna lekarska pomoć - kaže Toromanova, navodeći da to nije bio prvi put da dr Krupniković negira njenu dijagnozu i da je maltretira.

U čačanskoj policiji sačinjen je zapisnik o ovom događaju, u toku je provera navoda prijave koju je podnela Snežana Toroman. Dr Krupniković nije se javljao na telefonske pozive, ali saznajemo da je u izjavi policiji negirao optužbe. Vršilac dužnosti direktora bolnice Rade Milošević kaže da je u toj ustanovi formirana komisija koja će utvrditi ima li osnova za pokretanje postupka protiv dr Krupnikovića.
Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 13.01.2015 09:17h

    To samo u korumpiranoj Srbiji ima. Gde mu je Hipokratova zakletva. Treba mu oduzeti licencu za rad i strpati u zatvor

  • u pravu sam Vreme: 13.01.2015 12:09h

    rodjena sam u CACKU ,nosim ga u srcu .Zbog samih Cacana ne idem nikada svojom voljom vec samo kad moram da najrodjenijeg ispratim na vecni pocinak.Imala sam divne roditelje bracu,sestre.Sada imam i volim samo sestra Slavku i Lenku koja mi je kao cerka u svakom pogledu.Ostali Cacani su sebicni alavi primitivni cicije .Hvala dragom Bogu sto mi je poslao vetar u ledja da odem odatle i pravo u grad kako rece LOLA Beograd srce ima,P.S za divnog DR SPASICA

  • Mira M Vreme: 13.01.2015 12:13h

    Uz duzno poštovanje pacijentkinji, i njenoj interpretaciji, ostajem u velikoj nedoumici, Šta je moglo da se desi doktoru koga poznajem dugo godina da bi tako odreagovao.Divan i plemenit čovek i odličan lekar ,za koga i pacijenti i prijatelji imaju samo reči pohvale.Ono što porazava je činjenica da ste 20 godina lečili i pomogli hiljadama pacijenata i nigde o tome nijedne pisane reči, i prva jos uvek nerazjasnjena situacija dolazi na sve naslovne strane .Ja bih ipak sačekala, relevantniji sud..Mira Lukić

  • sasa Vreme: 13.01.2015 12:14h

    steta sto doticnoj nisam brat,ili muz,bila bi ponosna na mene

  • Nisu svi takvi Vreme: 13.01.2015 12:21h

    Ima i dobrih .Veliki pozdrav za DR SPASICA od sestre Zorice iz BEograda Dejanove mame novinara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP