Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA NOVE DETALJE UBISTVA NEMANJE LONCOVIĆA (43)

Likvidiran kao opomena Keki

Autor: J. Paunović | 26.05.2013 - 22:36:00h | Komentara: 2

Nemanja Loncović (43), vlasnik restorana „Hacijenda rodizio“, koji je prošle nedelje nađen mrtav ispred svog stana, prema operativnim saznanjima srpske policije, likvidiran je kao opomena Dejanu Stojanoviću Keki kome je Loncović bio blizak saradnik. Inače, za prethodnih godinu dana, ovo je treće ubistvo ljudi koji su sarađivali sa Kekinim klanom.

Ubijen Vujadin Pejanović  zvani Vule Balavi

Ubijen Vujadin Pejanović zvani Vule Balavi | Foto: Masanori Jošida

- Loncović je ubijen u klasičnoj sačekuši. Tako su likvidirani i Miloš Ljubenović (31) krajem aprila i Vujadin Pejanović (34) krajem decembra 2012. godine. Za svu trojicu postojao je isti scenario, ubica im prilazi sa leđa dok su u kolima i puca im u glavu - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.


Supruga: Znam ko ga je ubio

Kako “Alo!” sazanje, Violeta, supruga ubijenog Nemanje Loncovića, po dolasku policije na sav glas je kukala da zna ko joj je ubio muža.
- Neka saznanja policije govore da je Loncović od bliskog prijatelja pozajmio oko 300.000 evra za novi restoran. Međutim, nije imao mogućnosti da novac vrati kada su se dogovorili. Verovatno je mislila na to, ali za sada policija samo proverava takve informacije - objašnjava naš sagovornik.

Loncović je ubijen u petak, sat vremena posle ponoći sa više hitaca iz vatrenog oružja. On je likvidiran u automobilu „mercedes“, nemačkih registarskih oznaka, koji se nalazio na parkingu ispred zgrade broj 20a u ulici Sretena Mladenovića Mike u Rakovici. Loncović je, osim „Hacijende“, držao i elitni restoran na Topčiderskoj zvezdi, a bio je i direktor i većinski vlasnik „Meteor grupe“, firme koja je registrovana u Češkoj. Nezvanično, iako se kompanija vodi kao strana, njeni suvlasnici su Srbi iz Kuršumlije, dok je jedan od vlasnika rodom Nikšićanin, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu.

- Loncović se navodno bavio i izgradnjom nekretnina. Bavio se i preprodajom fudbalera, a među klubovima je imao klijente iz samog vrha - dodaje naš sagovornik.

Likvidiran Miloš Ljubenović

Likvidiran Miloš Ljubenović | Foto: Petar Marković


Podsećanja radi, krajem decembra prošle godine ubijen je Miloš Ljubenović (31), koji je bio čovek od poverenja Dejana Stojanovića Keke. Član novobeogradskog klana je likvidiran u ulici Ivana Ribara, na parkingu kod zgrade kod broja 146. Dok je sedeo za volanom „fijata punto“ prišao mu je ubica i u njega ispalio pet hitaca. Četiri metka su ga pogodila u glavu, nakon čega je ubica pobegao.

Ubica ga čekao  ispred stana:  Nemanja  Loncović

Ubica ga čekao ispred stana: Nemanja Loncović

U Kekinim novčanim transakcijama, nezvanično, Ljubenović imao veliku ulogu, jer se direktno bavio ulaganjem para. Samo osam meseci ranije u klasičnoj sačekuši na Novom Beogradu ubijen Vujadin Pejanović (34), zvani Vule Balavi, jedan od glavnih narko-dilera i krvoloka Kekinog klana. Pejanović je ubijen u „opelu” odmah posle izlaska iz kafića „Ki Largo”, ispred broja 219 u ulici Jurija Gagarina.

Dejan Stojadinović Keka

Dejan Stojadinović Keka

Pejanović je bio više puta osuđivan. Dovođen je u vezu sa Ivanom Borovčaninom prilikom ubistva Milana Vukmanovića, kao i s pokušajem atentata na bivšeg ministra policije Dragana Jočića. Borovčanin je uhapšen kad je pronađena puška kojom je trebalo da bude izvršen atentat na Jočića.

Ulazak u grupu i aktivnosti

Kriminalnu grupu Dejana Stojanovića Keke formirana je još devedesetih godina, a uslov je bio da je pre prijema pojedinac morao da ubije ili bar da rani nekog. Ova kriminalna grupa je bila izuzetno brutalna i poznata po ubistvima, pokušajima ubistava, silovanjima, razbojništvima, iznudama.
l Miloš Ljubenović (31) ubijen je ispred stana na Novom Beogradu sa pet hitaca. Ljubenović je, navodno, imao veliku ulogu u Kekinom klanu jer se direktno bavio ulaganjem para.
l Vujadin Pejanović (34), zvani Vule Balavi, jedan od glavnih narko-dilera i krvoloka Kekinog klana. Pejanović je ubijen u „opelu” odmah posle izlaska iz kafića „Ki Largo” na Novom Beogradu.

Poslednji komentari
  • Balkanac Vreme: 27.05.2013 09:40h

    A cuj opomene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • uzicanin Vreme: 27.05.2013 14:51h

    Pitajte Slavisu Kokezu..on sigurno zna!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP