Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIVEDEN JEDAN OD PREŽIVELIH AKTERA DOKUMENTARCA „VIDIMO SE U ČITULJI“

Lisice za vođu Voždovačkog klana!

Autor: M. Dudvarski | 30.10.2014 - 17:00:00h | Komentara: 5

Nekadašnji vođa voždovačkog klana Srđan Kačavenda (40), jedan od preživelih aktera iz čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji“, priveden je u Zemunu po poternici Drugog osnovnog suda, saznaje „Alo!“.

Srđan Kačavenda

Srđan Kačavenda | Foto: RAS

- Interventna jedinica presrela je Kačavendin džip „ford ekskuržn“ u Zemunu. Posle legitimisanja i provere, policija je utvrdila da je za njim bila raspisana poternica Drugog osnovnog suda. Kačavenda nije negodovao niti se opirao - kaže sagovornik „Alo!“.


Preživeli
 

Iako Aleksandra Kristijana Golubovića često nazivaju poslednjim preživelim iz dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji“ on nije jedini. Osim Kristijana i Srđana Kačavende, burne godine u podzemlju preživeli su i Željko Rutović sa Zvezdare, Nenad Branković Nena, Ljubomir Manojlović Buca, Dragan Nikolić Gagi, Predrag Vladušić, Miodrag Baškalović Mija, Vladan Kontić, Sonja Lazetić...

Naš izvor navodi da su Srđanu Kačavendi potom stavljene lisice na ruke, budući da ga prati reputacija „nezgodnog“ čoveka, i da je od ranije poznat policiji.

- Nije ništa pričao, ali se videlo da je pomalo iznenađen. Ipak mirno je seo u policijsko vozilo i on je sproveden u policiju - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kačavenda je označen kao deo voždovačkog klana još dok ih je predvodio Goran Vuković Majmun. Nakon njegovog ubistva kormilo za kratko preuzima Mija Baškalović, a potom Srđan Kačavenda i Vladan Kontić Konta, koji je 2006. ranjen u vili „Jelena“ posle sukoba sa Lukom Bojovićem.

Voždovački klan

Voždovački klan | Foto: RAS

Kačavendi se u međuvremenu sudilo zbog optužbi da je 2005. mučio svog venčanog kuma ne birajući način i sredstva da mu iznudi 400.000 evra. U svojoj ispovesti koju je ispričao beogradskim medijima B. R. je opisao kako ga je kum sa još nekoliko pripadnika voždovačkog klana pet sati sekao ručnom testerom, udarao sekirom i macolom teškom pet kilograma i polivao vrelim uljem!

S druge strane Kačavenda je negirao na suđenju u Okružnom sudu da je oteo kuma i da ga je maltretirao, tražeći da mu da 400.000 evra, motor, džip i da mu prepiše kuću i stan. Tvrdio je da su se samo posvađali pošto mu je kum otkrio da mu spopada suprugu. Kako je tvrdio, bili su u njegovoj vikendici i u jednom trenutku su ogladneli, pa je uzeo tiganj da isprži jaja. Međutim, kako je ispričao, u jednom trenutku je krajičkom oka video da se B. R. sprema nečim da ga udari, pa je mahinalno zamahnuo tiganjem i prosuo vrelo ulje po njemu.


Uspon i pad „voždovčana“
Vo­ždo­vač­ki klan ne­kad je slo­vio za „naj­ja­ču eki­pu u gra­du“. „Ze­nit“ su doživeli za vreme še­fo­va­nja Go­ra­na Vu­ko­vi­ća Maj­mu­na, ko­ji se „pro­sla­vio“ ubi­stvom Lju­bo­mi­ra Magaša, po­zna­ti­jeg kao Lju­ba Ze­mu­nac, u Frank­fur­tu. U po­li­ci­ji tvr­de da je Vu­ko­vić i for­mi­rao gru­pu ko­ja je u to vre­me (po­če­tak de­ve­de­se­tih) važila za „naj­or­ga­ni­zo­va­ni­ju i naj­bru­tal­ni­ju u kri­mi­nal­nim sre­di­na­ma na pod­ruč­ju ce­log Be­o­gra­da“. U čestim sukobima do­sta čla­no­va je ubi­je­no - Alek­san­dar Kne­že­vić Kne­le, Bo­jan Ba­no­vić, Ro­meo Sa­vić, Zoran Di­mi­trov Žu­ća... Kra­jem 1994. stra­dao je i sam Vu­ko­vić, posle čega vo­ždo­vač­ki klan više nikada nije imao primat koji su imali za vreme Vu­ko­vića.

Poslednji komentari
  • 021 Vreme: 30.10.2014 18:55h

    Ima on zaštitu u MuP-u i sudstvu,brzo će se braniti sa slobode.

  • deki Vreme: 30.10.2014 19:09h

    sve se zna a onk i dalje na slobodi

  • mr.burns from simpsons Vreme: 30.10.2014 21:27h

    ja nebih da insinuiram ali mi je prezime nesto poznato...da mu I ovo nije neki rod..sve dobri hriscani..

  • ana Vreme: 31.10.2014 06:56h

    Kad sve znate, delajte..sta kukate preko novina? Jel im nista ne mozete? Kakva bruka od Tuzilastva i Policije!

  • Bana Vreme: 31.10.2014 11:59h

    I na kraju SONjA LAZETIC...eto draga Sonja oduvek si zelela da za tebe svi cuju,da te svi znaju...san ti je ispunjen.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP