Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA U NASELJU VINARA U ULICI MILA IVKOVIĆA U ČAČKU

Ljubavni par se otrovao u garaži

Autor: V.Nikitović - D.Ćuruvija | 08.02.2015 - 18:31:00h | Komentara: 3

Nemanja Novaković (26) pronađen je juče mrtav, a njegova devojka (24) u teškom stanju.

Nemanja Novaković (26) pronađen je u subotu ujutru mrtav u garaži u naselju Vinara, u ulici Mila Ivković u Čačku, a devojka N.S. (24), koja je bila s njim u kolima u teškom stanju je prebačena na Odeljenje intenzivne nege čačanske bolncie.

Nemanja Novaković sa sestrom Jovanom

Nemanja Novaković sa sestrom Jovanom | Foto: facebook

Njih dvoje su se, sudeći po prvim rezultatima istrage, otrovali ugljen monoksidom, pošto su ostavili upaljen motor "audija", najverovatnije kako bi se zagrejali, prethodno zatvorivši metalna vrata na garaži, u zgradi u kojoj je živeo Novaković. Kako nezvanično saznajemo, njih dvoje su se prethodno veče provodili zajedno u gradu.

Prema prvim rezultatima istrage, mladić se ugušio ugljen - monoksidom, pošto su ostavili upaljen motor "audija", najverovatnije kako bi se zagrejali

Naga tela mladića i devojke pronašao je Nemanjin otac, Slavomir oko 7.30.

On je, zabrinut što se sin nije pojavljivao u kući, niti je odgovarao na telefonske pozive, krenuo u garažu i tamo zatekao stravičan prizor. Sinovljevo beživotno telo bilo je pored automobila, a devojka je bez svesti ležala na zadnjem sedištu.

Garaža u kojoj se ugušio Nemanja

Garaža u kojoj se ugušio Nemanja | Foto: Vladimir Nikitović

 - Ona je davala znake života, bila je u dubokoj komi i sponatno je disala. Hitno je prevezena u Urgentni centar - izjavio je dr Slobodan Vidojević načelnik čačanske Hitne pomoći.

 - Kada sam se vraćao ranije iz prodavnice, začuo sam kuknjavu iz pravca garaža. Prišao sam i zatekao komšiju Slavišu, koji je zapomagao da zove policiju i Hitnu pomoć. Provirio sam u garažu i video tela nesrećne dece. Nemanjino lice bilo je modro - rekao nam je vidno uznemiren komšija porodice Novaković.

Zgrada ispred koje su garaže u kojoj se par otrovao

Zgrada ispred koje su garaže u kojoj se par otrovao | Foto: Vladimir Nikitović

Kada je stigla ekipa Hitne pomoći, mogli su samo da konstatuju smrt mladića. Devojka je davala znake života, ali je u gradsku bolnicu prevezena u dubokoj komi. Lekari se bore za njen život.

Potiče iz imućne porodice

Nemanja Novaković, potiče iz imućne porodice, a njegov deda po majci Stanimir Minić Cane iz Donje Trepče poznati je proizvođač rakije u Srbiji i osvojio je brojne nagrade na mnogim sajmovima. Meštani Donje Trepče su u šoku zbog svega što se dogodilo.

 - Nemanja je sin Canetove ćerke Jelice. Svi su otišli u Čačak. Ne znam kako će Nemanjini roditelji i Cane ovo preboleti - rekli su nam prijatelji Nemanjinog dede u Donjoj Trepči.

 - Pored "audija" pronašli smo tragove povraćanja, što očito ukazuje na trovanje ugljen - monoksidom. Mladić je pronađen pored automobila, što ukazuje da je najverovatnije, pokušao da otvori vrata garaže kako bi izašao - rekao nam je izvor istrage.

Naselje Vinara je u šoku nakon tragedije kakva se ne pamti u ovom mirnom čačanskom kvartu u centru grada. Za nastradalog Nemanju Novakovića sve komšije i prijatelji imaju samo reči hvale.

 - Ne znam kako je to njemu moglo da se desi. Čuo sam da je to veče došao iz grada i otišao u stan po ključeve od garaže i izašao. Čudno nam je da se to njemu desilo jer je bio inteligentan, sposoban momak. Inače, svi ga znaju kao poštenog dečka, veseljaka, vrednog i pametnog dečka. Uvek je znao da nas zasmeje i razveseli - rekli su za "Alo!" prijatelji Nemanje Novakovića.

Bavio se sportom

Nemanja je dugi igrao fudbal za FK Trepča i za klub iz Čačka, a bio je i fudbalski sudija. Nemanja i njegova porodica su i vlasnici poznatog restorana u Čačku sa starogradskom muzikom. Ima i mlađu sestru Jovanu (22), koja studira u Beogradu. Za devojku, koja je nađena sa njim u kolima, njegovi prijatelji kažu da su čuli da je iz Donje Trepče, ali nisu mogli da odgovore koliko je sa njom bio u vezi.

Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 08.02.2015 19:19h

    Tako je to kada se krv sjuri pa mozak ostane sa smanjenim napajanjem. Zbog toga se eto i tragedija dogodi. Saučešće porodici. A ostalima za nauk, da ne bude da je uzalud život izgubljen.

  • oljaa Vreme: 08.02.2015 20:25h

    u svoj toj tragediji mora da se napise da su bili goli,strasno

  • Mimi Vreme: 09.02.2015 07:29h

    NOVINARI! Ovo je jedna situacija dvoje mladih koji su se voleli I koji su našli način da budu zajedno! U tom STRAŠNOM BOLU BIRAJTE REČI....Saučešće porodici a mladim ljudima neka Gospod podari mir! A kako će preživeti...TO SAMO ZNAJU ONI KOJI SU PROŠLI KROZ GUBITAK MLADOSTI /deteta, brata,unuka... KAO JA!/ IZBORA NEMAJU...OSTAJU IM USPOMENE I UČIĆE SE DA ŽIVE BEZ SVOJE DECE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP