Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE U PLATIČEVU

Ljubomir: Mico, pozovi policiju, zaklao sam brata

Autor: E.A. | 05.03.2015 - 15:14:00h | Komentara: 0

Porodična tragedija dogodila se juče oko 14 sati u selu Platičevo kod Šapca kada je Ljubomir Zagorac (55) nožem usmrtio rođenog brata Nikolu (59) posle svađe oko imovine, a onda pokušao da sam sebi presudi.

Porodićna kuća Zagorac u kojoj se odvila ova strašna tragedija

Porodićna kuća Zagorac u kojoj se odvila ova strašna tragedija | Foto: Rajko Ristić

Kako saznajemo, on je nakon ubistva brata isekao vene, a zatim pokušao i da sebi prereže vrat. Sa teškim povredama Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu u Šapcu, gde je operisan i lekari se bore za njegov život.

Zločinu, koji se dogodio u zajedničkom domaćinstvu, prethodila je svađa u seoskoj kafani, koja je eskalirala kod kuće. Ljubomir je svom bratu nožem naneo više uboda, a kada je video šta je učinio pokušao je da digne ruku i na sebe. Međutim, u tom trenutku naišla je njegova snaja, Nikolina supruga Dragica, koja je, videvši tragediju, počela da kuka i doziva komšiluk.

Ljubomir hteo sebi da prereže vrat

Ljubomir hteo sebi da prereže vrat | Foto: Rajko Ristić

- Ništa nije slutilo na tragediju. Odjednom se na manjoj kapiji, koja deli naša imanja s dvorišne strane, pojavio Ljuba i rekao mi da pozovem policiju jer je zaklao brata. Bila sam u šoku i nisam mogla da verujem da je on to učinio. Međutim, kad sam videla njegove krvave ruke i noge, shvatila sam da se dogodilo nešto zaista ozbiljno. Krenula sam u svoju kuću da kažem mužu šta se dešava, a on je opet viknuo – Mico, pozovi policiju i opsovao mi majku. – priča komšinica Zagorka i nastavlja:

-Ljubomir se nakon ubistva vratio u kuću i pokušao da izvrši samoubistvo tako što se izbo nožem. Kad je stigla policija, čuli smo da pričaju da su zatekli braću u kući kako leže jedan pored drugog i da jedan daje znake života, a da je drugi mrtav - kaže Zagorka.

Ljubiša je, kako pričaju komšije, sebi prerezao vene i pokušao da prereže vrat. Hitna pomoć brzo je stigla na mesto tragedije i prevezla povređenog u šabačku bolnicu. Njegovom bratu Nikoli nije bilo spasa, pa su lekari samo konstatovali smrt.

Braća su živela u zajedničkom dvorištu u dve odvojene kuće. Među njima su često izbijale nesuglasice, uglavnom oko imanja koje su im ostavili roditelji. Prema rečima komšija, Nikola je pored supruge imao i decu, dok za Ljubomira kažu da ga znaju kao alkoholičara. Ubijeni je, kako pričaju komšije, bio invalidski penzioner.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP