Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

Lopov "ostavio" adresu!

Autor: Milan Dudvarski | 15.02.2015 - 14:15:00h | Komentara: 1

Nije više mogla da čeka cimerku da završi sa uređivanjem frizure kako bi krenule u grad. Izašla je i ostavila odškrinuta vrata stana koji se nalazio na prizemlju, što je iskoristio lopov koji se ušunjao u stan. Dok se devojka parfemisala, primetila je u ogledalu nepoznatog muškarca kako joj skida tašnu s čiviluka i skočila je na njega.

policajac

Foto: Vladimir Živojinović

Razbojnik je pokušao da istrči na vrata i dok je bežao devojka ga je šutnula u zadnjicu. Ovog puta policajci iz Policijske stanice Vračar nisu imali puno posla jer je od udarca lopovu iz zadnjeg džepa ispala potvrda o policijskom zadržavanju na kojoj su njegovi ličnim podacima!

Željko Đukanović, zamenik načelnika Policijske stanice Vračar, oko sebe ima iskusan tim koji čine Branko Kujović, šef vračarske kriminalističke policije, kao i komandir policijske ispostave Dragan Pantić. On kaže da najveće zasluge sigurno pripadaju policajcima koji dan i noć rade kako bi građanima Vračara i njihovim gostima obezbedili siguran i bezbedan život.

- Smanjili smo izvršenje krivičnih dela u odnosu na 2013. za 20 procenata. Dakle, 2014. je bilo ukupno 1.033 krivična dela, što je za 336 manje nego 2013. Zaplenili smo i veliku količini narkotika, oružja i podneli više od stotinu krivičnih prijava zbog toga. Kao i sve ostale Policijske stanice u Beogradu, suočavamo se sa dotrajalim vozilima, uniformama i ostalim sredstvima za rad, ali, verujete, ovde policajci daju sve od sebe, jer vole ovaj posao i veruju u poštovanje zakona i reda. Naša vrata su za građane uvek otvorena - navodi Đukanović.

Željko Đukanović, zamenik načelnika Policijske stanice Vračar

Željko Đukanović, zamenik načelnika Policijske stanice Vračar | Foto: Vladimir Živojinović

Branko Kujović, šef kriminalističke policije, kaže da se policajci Vračara trude da svakim danom postignu rezultate koji će biti na zavidnom nivou.
- Recimo, racije smo radili kada se one obično i rade, a to su vikendi i kasni večernji časovi. Međutim, odlučili smo da promenimo tu praksu. Tako smo upali u jedan kafić usred bela dana usred radnog vremena. U torbi kod R. M. našli smo oko tri kilograma hašiša. Pretresom njegovog stana otkrili smo još dava kilograma hašiša i šest kilograma paracetamola. Čim smo promenili rutinu, eto kakva je zaplena bila. Sada stalno menjamo termine i dilera je sve manje - istakao je Kujović.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 15.02.2015 21:00h

    Ako je tako sve pohvale za policiju sa Vracara. Nastavite tim tempom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP