Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GLASNO

LSV objavio otvoreno pismo Nebojši Stefanoviću: Hoćemo policijsku stanicu!

Autor: N.N.Travica | 21.11.2014 - 09:20:00h | Komentara: 0

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, uputio je pismo Nebojši Stefanoviću ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije sa zahtevom da u prostoru koji je Grad još pre tri i po godine ustupio Ministarstvu unutrašnjih poslova konačno bude otvorena policijska stanica. Pismo je upućeno još pre dve nedelje, ali odgovor do danas nije stigao.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Rajko Ristić

Prenosimo pismo u originalu.


Poštovani gospodine Stefanoviću,
Verujemo da ste obavešteni da je Grad Novi Sad pre tri i po godine Ministarstvu unutrašnjih poslova ustupio prostor koji je dotad koristila gradska apoteka kako bi naš grad konačno dobio još jednu policijsku stanicu.
Ta policijska stanica potrebna je stanovnicima naselja Detelinara, Novo naselje, Telep, Adice, Satelit, Adamovićevo naselje, Kisač i Rumenka, odnosno za više od 150.000 stanovnika koji tu žive.
Vaš prethodnik Ivica Dačić preuzeo je pre tri i po godine, maja 2011, ključeve prostora koji je Grad ustupio policiji.
Samo u periodu 2009–2012. Grad je uložio preko milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, sve verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, da će njihova imovina biti sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše.
Međutim, te policijske stanice još nema, a MUP je u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada nemaju ništa.
Novi Sad je godinama čekao da dobije načelnika policije. Godinama smo insistirali i da Novi Sad dobije više policajaca. Ne dozvolite da prođe još jedna ili više godina dok Novo naselje konačno ne dobije policijsku stanicu.
Apelujemo da se snagom svog autoriteta založite za to da MUP konačno reši ovo pitanje i da prostor koji je Grad obezbedio za policijsku stanicu to konačno i postane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP