Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEGIRA KRIVICU

Luka Bojović izneo završne reči: Ovaj proces je apsurd!

Autor: Ivan Milićević | 17.11.2014 - 21:56:00h | Komentara: 0

Očekujem da će se ova noćna mora okončati i da više ni ja ni moja porodica nećemo morati da trpimo zbog ovog apsurdnog procesa i suđenja - kazao je juče Luka Bojović tokom izlaganja završnih reči na suđenju zbog ubistva Milana Jurišića Jureta u Madridu.

Luka  Bojović

Luka Bojović

Nakon što je prošle nedelje špansko tužilaštvo iznelo završne reči na suđenju Bojoviću i njegovoj grupi zbog organizovanja monstruoznog ubistva Jurišića u martu 2009, kada su iskasapljeni delovi njegovog tela pronađeni u reci Manzanaras, završne reči izneli su i optuženi “zemunaci”.

- Nisam počinio zločin i nadam se da će sud umeti da razlikuje istinu od laži - kazao je Bojović.
Završne reči su potom izneli i Vladimir Milisavljević Budala, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović koji su takođe negirali krivicu.
Njihovi branioci su naveli da nema dokaza da su optuženi počinili ubistvo, a potom su se osvrnuli na svedočenje Srerka Kalinića koji je tvrdio da im je pomogao da se otarase leša. Njega je španski sudija saslušao putem video-linka iz Beograda.
- Nemoguće je da su se optuženi oslobodili Jurišeićevog tela na način kako je to opisao svedok. Kako je moguće baciti u “ve-ce” šolju 70 kilograma ljudskog mesa, a da se ona ne zapuši - pitao se Bojovićev advokat.
Tužilaštvo traži da Bojović bude osuđen na 41 godinu zatvora, Milisavljević na 21, Siniša Petrić na 17 i Vladimir Mijanović na 5 godina.

U optužnici je navedeno da je Bojović planirao da ubije Jurišića, koga su "zemunci" namamili  u stan u kojem je živela Bojovićeva grupa. Kada je on shvatio šta mu se sprema počeo je da vrišti i pao je na kolena moleći Milisavljevića da mu poštede život.

Da je ova grupa počinili surovo ubistvo dokazuje i čekić koji je pronađen pored kreveta jednog od “zemunaca”, a kojim je udaran Jurišić, navedeno je u optužnici.

Milisavljević udario čekićem Jurišića četiri ili pet puta u potiljak, što je izazvalo njegovu smrt. Prema rečima tužioca, optuženi koji su bili u kući odneli su telo u kuhinju, gde je isečeno i umotano u papir, a zatim stavljeno u vreće u frižider.

Sutradan su mleli kosti i meso Jurišića električnom mašinom koja se pokvarila, jer se u njoj zaglavio metak koji je bio u Jurišićevom telu. Takođe, oni su ga sekli i testerom i lomili kosti čekićem, napisano je u optužnici.

Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić.

Luka Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela.

Inače protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP