Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE ZEMUNSKOM KLANU

Luka Bojović zastrašivao i ucenjivao svedoke?!

Autor: D. Ćuruvija | 14.01.2014 - 12:35:00h | Komentara: 0

Na današnjem suđenju Luki Bojoviću i trojici članova zemunskog klana tužilac je izjavio da su pronađena pisma u kojima je okrivljeni Miloš Simović zastrašivan, ali i drugi svedoci tužilaštva i odbrane.

Luka  Bojović

Luka Bojović

Tužilac Jovica Jovanović je precizirao da su 14. septembra prošle godine od španskih vlasti dobili informacije da je u stanu Luke Bojovića nađeno više pisama iz kojih se vidi na koji način je zaplašivan Simović, ali i, kako je pokušano zastrašivanje svedoka tužilaštva i odbrane.

- Tužilaštvo je 19. septembra prošle godine imalo uvid u predmete španskih vlasti a iz kojih se vidi da je Cvetko Simić iznajmljivao stan u beogradskom naselju Vračar kako bi imao nadzor nad pokojnim Brankom Jevtvoićem Jorgom. O tome smo od španskih vlasti dobili fotokopije njegovih putnih isprava i ostale podatke, a u MUP-u je dokazana njihova verodostojnost. Ovim se potvrđuje optužnica za ubistvo Jevtovića - izjavio je tužilac Jovanović.

Priznala da  je varala muža: Ana Simić

Ana Simić | Foto: Emil Čonkić

On je dodao i da je u pismima nađenim u stanu u kojem su se krili Bojović i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala nađeno više pisama u kojima se pokušava urušiti kredibilitet iskaza optuženog Sretka Kalinića.

Bojovićeva odbrana osporila je kredibilitet ovih pisama i zatražila izuzeće tužioca, uz obrazloženje da je pristrastan. Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, branilac Luke Bojovića negirao je da je u tim pismima pokušano da se za svedoka odbrane pridobije Ana Simić, udovica Cvetka Simića, koji je ubijen u Zagrebu.

- Tužilac se pozivao na glagol da se pridobije svedok Ana Simić. Ja sam razgovarao sa Anom Simić, ali nisam je prisiljavao da svedoči - rekao je Ognjanović.

Međutim, Slavko Petrić, advokat optuženog Sretka Kalinića izjavio je da smatra da je Ana Simić ipak pridobijena za svedoka.

Sretko Kalinić

Sretko Kalinić | Foto: Tomislav Pavlek

- U vezi sa svedočenjem Ane Simić za koju navode da je moraju pridobiti za svedoka, smatram da je ona stvarno pridobijena. Takođe smatram da je neko Milošu Simoviću od juna 2011. godine namestio branioca. U jednoj od izjava iz sudskih spisa navodi se "Jelenu smo uspeli da ufuramo na pravu stazu, sada je sve bolja" - izjavio je Petrić koji je optužio Bojovićeve advokate da pokušavaju da mu inputiraju saradnju sa tužilaštvom.

Simović: Gade mi se izdajice!

Miloš Simović optužio je Tužilaštvo da ga je namerno prebacilo za izdržavanje kazne u požarevačku "Zabelu", kao i da na njega vrše pritisak. Takođe, izjavio je da je umesto svog brata Aleksandra vozio automobil u jednom atentatu. On je dodao i da su Luka Bojović i Milisavljević hteli da ga ubiju tokom bekstva.

- Prijatelj mog neprijatelja ne može biti moj prijatelj. Jedna španska poslovica kaže:"I kada izdaja za mene radi, izdajica mi se gadi- zaključio je Simović.

Sretko Kalinić je izjavio da pisma pronađena u španskom stanu Luke Bojovića trebaju da se pročitaju.

Jelena Stojić, advokat Miloša Simovića, osporila je tvrdnje tužioca u vezi pisama nađenim u Španiji, tvrdeći da je za njih znala još 15. novembra 2012. godine kada ih je videla prilikom saslušanja njenog klijenta od strane španskih vlasti u Beogradu.

- Ova pisma nisu ništa novo, ona su predočena na salušanju 15. novembra 2012. kada je Miloš Simović saslušavan u Centralnom zatvoru. Lično sam čitala ta pisma. Tužilaštvo je neblagovremeno uputilo ovaj predlog - izjavila je Simovićeva advokatica Jelena Stojić.

Tužilac Jovica Jovanović je nakon toga izjavio da su sporna pisma dobili tek u septembru prošle godine od strane španskih vlasti.

Sledeće suđenje zakazano je za 21. mart 2014. godine do kada će se odlučiti i o izuzeću tužioca Jovanovića.

Miloš Simović

Miloš Simović

Na današnjem suđenju svedočio je telohranitelj Andrije Draškovića, Vladimir Kmezić (41) koji je izjavio da je bio u njegovoj pratnji kada je na njega 2004. godine pokušan atentat na autoputu u Beogradu, a u kome je poginuo Draškovićev telohranitelj. On je izjavio da je bio u pratnji kada je na njihova vozila iz "audija 8" otvorena vatra.

- Pokušali smo da ih izbegnemo ali smo ranjeni, a Andrija je bio u "grand čirokiju" i on je nastavio da vozi, a mi smo odveženi u Urgentni centar.

Rođendan slavi  na slobodi: Andrija  Drašković

Andrija Drašković | Foto: Miloš Perić

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP