Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LUKA BOJOVIĆ (42) OSLOBOĐEN KRIVICE ZA UBISTVA

Luka ipak samo pekar?!

Autor: D. Ćuruvija | 20.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Luka Bojović (42) zvani Pekar, koji važi za novog šefa zemunskog klana, juče je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je 2004. izvršio tri ubistva i dva pokušaja ubistva! Iz istog razloga, on je oslobođen optužbi i da je preuzeo kontrolu nad zemunskim klanom i da je nalagao ubistva.

Oslobođen zbog nedostatka  dokaza: Bojović

Oslobođen zbog nedostatka dokaza: Bojović | Foto: Profimedia

- Tužilaštvo nije podnelo dovoljno dokaza za svoje tvrdnje da je Bojović organizovao grupu i učestvovao u ubistvima - obrazložio je presudu sudija Vladimir Mesarović, sin sudije Nate Mesarović, koja je osudila ubice Zorana Đinđića.


Sudija je istakao i da iskaz okrivljenog Sretka Kalinića zvanog Zver (41), koji je teretio ostale optužene, nije bio “dovoljan da bi se donela drugačija presuda”. Presudu Bojoviću su njegova majka Anđelka i sestra Marija, kao i njegova rodbina i prijatelji u sudnici, dočekali burnim aplauzom. Bojović je oslobađajuću presudu sačekao u španskom zatvoru jer ga je tamošnji sud osudio na 18 godina robije zbog držanja velike količine oružja i falsifikovanja dokumenata. On je 2014. u Madridu oslobođen optužbi da je 2009. ubio, pa sa ostalim članovima klana samleo i u reku bacio ostatke tela Milana Jurišića Jureta, odbeglog “zemunca”, za šta ga je optužio Sretko Kalinić.

Zbog nedostataka dokaza, Specijalni sud je juče krivice oslobodio i Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, koji je bio optužen za tri ubistva i dva pokušaja ubistva 2004. I Milisavljević se nalazi u španskom zatvoru jer je osuđen na 21 godinu zatvora zbog posedovanja oružja i pripadnosti kriminalnoj grupi.

Miloš Simović, Sretko Kalinić, Vladimir Milisavljević

Miloš Simović, Sretko Kalinić, Vladimir Milisavljević


Sretko Kalinić osuđen je na 35 godina zatvora zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, a Miloš Simović na 30 godina zbog jednog ubistva i jednog pokušaja ubistva. Od optuženih, u sudnici je juče bio jedino Sretko Kalinić, dok Simović nije hteo da dođe na izricanje presude.

- Ovo je smejurija! - prokomentarisao je Kalinić presudu.
Bojović i “zemunci” su terećeni za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su ubijeni prilikom atentata.

Advokat: Zovite Tadića za komentar
 

Advokati Luke Bojovića smatraju da je zahtev za njegovu ekstradiciju iz Španije u Srbiju nema smisla. “Sud je doneo ispravnu odluku, jer tužilac nije uspeo da dokaže Bojovićevu krivicu samo na osnovu izjave Sretka Kalinića, čiji je kredibilitet doveden u pitanje”, rekao je Bojovićev branilac Borivoje Borović. Bojovićev advokat Dragoslav Ognjanović je rekao da su “poternica i zahtev za ekstradiciju Luke Bojovića postali besmisleni”.
Advokat Branislav Tapušković izjavio je da bi novinari trebalo da traže komentar od predstavnika vlasti u vreme pokretanja postupka protiv Bojovića i ostalih.
“Trebalo bi sada da uzmenete izjavu od Tadića, Malovićeve, Homena i Dačića”, sugerisao je Tapušković.

Poslednji komentari
  • Mirjana Vreme: 20.05.2015 08:02h

    Da. Da. Konacno je istina izasla na videlo. Pitanje je da li je i ta presuda u Spaniji montirana. G. Tadic i ostali bi mogli da daju objasnjenje. Pozdrav Porodici Bojovic.

  • Ana Vreme: 20.05.2015 08:21h

    Srbijo, sramota! Eto zasto svi beže odavde, jer je Srbija raj za kriminalce, ubice, prevarante, dilere....

  • Komedija Vreme: 21.05.2015 18:34h

    Blago političarima i policiji. Opet će neko da omasti brke kao u slučaju Kosmajac i Čume, a tebi narode smanjene plate i penzije. Blagoš namaZY

  • Mačak Vreme: 21.05.2015 18:41h

    Šaruću brate, ja sam mislio da si ti malo pamerniji i da se ne družiš sa cinkarama... Gde ta baba narikača da ti svedoči, pardon nariče na sudjenju? Jesi lu video kako je narikao na sopstvenom sudjenju?

  • #komsija Vreme: 22.05.2015 00:50h

    Kao komsija iz iste zgrade mogu da kazem da je nastao totalni haos. Tuca počela jos sinoc i policija uhapsila jednog. Cim je izasao iz protvora opet je dosao da uznemirava susede. Gde je otisla kultura i postovanje. Sve to treba u tvorzu na hladjenje...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP