Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTERA

Lukin ubica ispario posle najave da će biti uhapšen!

Autor: Svetlana Vojinović | 20.08.2014 - 20:30:00h | Komentara: 15

Marko Milićev (33), koji je 25. jula „mini kantrimenom“ ubio Luku Jovanovića (21), nestao je sa lokacije u Turskoj na kojoj se nalazio, odmah nakon što je ministar policije Nebojša Stefanović u ponedeljak saopštio da je Milićev osumnjičen za ubistvo na Brankovom mostu.

Iako je Stefanović pre dva dana tvrdio da je izručenje Milićeva samo „stvar tehnike“, Lukin ubica do zaključenja ovog izdanja „Alo!“ nije pronađen i uhapšen. Na naše pitanje da li je tačno da je Milićev nedostupan srpskoj i turskoj policiji, odnosno da je pobegao, iz Biroa za saradnju s medijima Kabineta ministra policije juče nam je dopisom kratko odgovoreno da „MUP Srbije nema potvrdu te informacije“.

Marko Milićev

Marko Milićev

 Podsetimo, Stefanović je u ponedeljak u direktnom TV prenosu rekao da se uskoro očekuje hapšenje Milićeva, koji je sa svojim pasošem ušao u Tursku, i da je MUP morao da sačeka podizanje krivične prijave kako bi mogli da traže njegovo izručenje.

- Mi očekujemo da će u narednih nekoliko dana, to je sada stvar tehnike, Turska njega izručiti i da će on biti u našim rukama - rekao je tada Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Tvrdio da je izručenje samo "stvar tehnike": Nebojša Stefanović | Foto: RAS

 Kako „Alo!“ saznaje iz izvora bliskih istrazi, u nedelju po podne, dan pre Stefanovićeve konferencije za novinare, policijski funkcioneri koji su operativno bili uključeni u potragu za Lukinim ubicom savetovali su ministra da ne saopštava identitet ubice dok on ne bude uhapšen.

- Savetovali smo ministra da ne izlazi u javnost sa imenom i lokacijom dok ne budemo sigurni da je lociran, kao i da tek posle hapšenja treba saopštiti njegov identitet. Znali smo da je otišao na odmor u Tursku i da će se sa ostalim turistima vratiti 20. avgusta u Srbiju, pošto mu tada ističe desetodnevni aranžman. Bilo je predloga da ga policija sačeka kada bude ulazio u Srbiju i uhapsi. U potrazi za ubicom Luke Jovanovića učestvovali su vrsni i iskusni operativci koji su već godinama u službi i upravo oni su smatrali da ne treba da se zalećemo sa izjavama u javnosti dok ga ne budemo imali iza rešetaka. Međutim, ministar je ostao pri odluci da u ponedeljak izađe pred građane Srbije i saopšti da je Milićev osumnjičen da je pregazio Luku Jovanovića i da se on nalazi u Turskoj - priča za „Alo!“ sagovornik iz MUP-a Srbije.
Milićev je u ponedeljak po drugi put za dlaku izbegao lisice. Podsetimo, on je samo dva dana nakon što je pregazio Luku u rutinskoj kontroli zaustavljen u Novom Beogradu u ukradenom „audiju tt“. Tada je, kako je „Alo!“ već pisao, bio toliko uplašen da se pomokrio u gaće. Ubrzo je pušten, jer policija tada nije imala dovoljno dokaza da je on „mini kantrimenom“ udario Jovanovića.
Poslednji komentari
  • Apolitičan_lik Vreme: 20.08.2014 20:00h

    Da li neko proverava glasinu da je g-din doktor u proteklih mesec dana postao vlasnik nekretnine na NBG, ako jeste neka izadje pred narod i objasni kako. Za Marka znamo da je nosio gajbice.

  • deki Vreme: 20.08.2014 20:28h

    Jok,ostace da vas ceka da ga uhapsite..Boze dragi..koja smejurija od organizacije..koji amaterizam!

  • Vlada Rolovic Vreme: 20.08.2014 20:43h

    Naravno kada novinari pokusavaju da vode istragu umesto policije i objavljuju informacije "iz naseg izvora u MUP-u" koje ne bi trebale ni u ludilu da budu u novinama. Sve je isto kao kada je D.Radovic bio ziv, u sve se razumemo osim u svoj posao.

  • Vasilj Vreme: 20.08.2014 21:05h

    Bolje da ovo sve ostane bez komentara. Pa, zar zicer da uprskaju samo zato sto su politicari. Izvinite, ali sam morao ipak da nesto kazem.

  • nenad Vreme: 20.08.2014 21:07h

    uhavti ce ga kada "BABO" dozvoli

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP