Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PUKO IZA REŠETAKA

Lukin ubica plače u ćeliji!

Autor: M. Dudvarski | 06.09.2014 - 12:30:00h | Komentara: 13

Marko Milićev (33), koji je 29. avgusta uhapšen u Kini zbog sumnje da je vozio „mini kantrimen“ kojim je pokosio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, ne nalazi se u najboljem psihičkom stanju, pa je u nekoliko navrata u njegovu ćeliju pozivan lekar, saznaje „Alo!“.

Marko Milićev Foto: Facebook

Više se ne smeje: Marko Milićev Foto: Facebook

- Nakon hapšenja, Milićev je izmešten od ostalih zatvorenika. Ta ćelija u kojoj se on nalazi je veoma mala, a u njoj se nalaze samo krevet i toalet. Posle smeštanja u ćeliju, on nije spavao čitav dan, a i odbijao je hranu u početku - navodi izvor „Alo!“.

Naš sagovornik ističe da je Milićev nakon nekoliko dana ipak počeo da jede, ali da ga je lekar posetio u ćeliji kako bi proverio njegovo zdravstveno stanje.
- Milićev se čudno ponašao, čak je u nekoliko navrata i zaplakao. Ipak, lekari su ocenili da je njegovo zdravstevno stanje stabilno i posle pregleda odlučili su da nije potrebno da intervenišu - priča naš sagovornik.

Stradao na Brankovom  mostu dok je gurao automobil u kvaru: Luka Jovanović

Stradao na Brankovom mostu dok je gurao automobil u kvaru: Luka Jovanović

Fotke iz "kantrimena" u tužilaštvu"

Dragomir Mrdalj, advokat Milice Novaković (23), izjavio je za “Alo!” da je na zahtev Tužilaštva juče dostavio tri fotografije i dva video snimka, na kojima se nalaze osumnjičeni neposredno pre nesreće.
- Na tri “selfija”, koje je napravila Milica, nalaze se ona, Tamara Bogdanović, Bojana Petrović i Nikola Lepen na zadnjem sedištu. Fotografije su napravljene svega tri sekunde pre nesreće. Na snimcima se čuju glasovi devojaka koje govore “Polako, polakice”, “Stani”, “Uspori” - kaže

On dodaje da je uzrok šoka sigurno i neočekivano hapšenje, ali verovatno i strah od povratka u Srbiju zbog reakcije javnosti i čitavog sudskog procesa.
Inače, uslovi u kineskim zatvorima su veoma loši - prenatrpani su, oskudno opremljeni, a pripadnici kineske mafije imaju svoju mrežu i ljude preko kojih kontrolišu druge zatvorenike. Kriminolog Marko Nicović je naveo da iako se Milićev nalazi u ekstradicionom pritvoru, ipak nema poseban tretman.

- Budući da je stranac, Milićev je zbog njegove bezbednosti izolovan od ostalih robijaša, ali i da ne bi dolazio u kontakt s drugim pritvorenicima koji bi možda mogli da mu prenesu poruku iz spoljnog sveta.
On može samo da ćuti i da čeka. Nema pravo na pitanja i na prohteve. Ne može ni da bira advokata, već kineske vlasti eventualno mogu da mu dodele nekog po službenoj dužnosti - objasnio je Nicović.

Luka Jovanović suđenje drugovi Foto: Dimitrije Gol

Ivan Maksimović (21) Foto: Dimitrije Gol

 Četvorica drugara nastradalog Luke Jovanovića juče su privedeni na saslušanje jer se nisu odazivali na pozive Trećeg tužilaštva, koje ih je zvalo radi davanja iskaza u vezi sa saobraćajnom nesrećom na Brankovom mostu. U maratonskom saslušanju, prvi je dva i po sata izjavu davao Marko Brcan (21), koji je upravljao neipsravnom „ladom“, zatim Uroš Anđelković (20), Ivan Maksimović (21) i poslednji je bio Lazar Vladisavljević (20).

Luka Jovanović suđenje drugovi Foto: Dimitrije Gol

Uroš Anđelković (20) Foto: Dimitrije Gol

 - Saslušanje je bilo veoma neprijatno, a koliko sam primetio, Milićev ima šest advokata, koji su sve vreme pokušavali da dokažu da on nije mogao da vidi našu „ladu“. Ipak, to je nemoguće jer automobil je beo, a most je dobro osvetljen. Mi smo imali postavljen trougao i upaljena sva četiri migavca - rekao je Brcan.

Luka Jovanović suđenje drugovi Foto: Dimitrije Gol

Lazar Vladisavljević (20) Foto: Dimitrije Gol

 

Nakon saslušanja, četvorica drugova pokojnog Jovanovića su izjavili da su u početku sumnjali da neko pokušava da prikrije pravog počinioca saobraćajne nesreće, ali sada su se uverili da nije tako.

Luka Jovanović suđenje drugovi Foto: Dimitrije Gol

Marko Brcan (21) Foto: Dimitrije Gol

 

Kako „Alo!“ saznaje, u ponedeljak bi trebalo da bude saslušana Bojana Petrović, koja je najavila da će pričati o nesreći u kojoj je nastradao Jovanović.
 

Poslednji komentari
  • mina Vreme: 06.09.2014 12:36h

    Privedeni na saslusanje??? Valjda pozvani, oni su svedoci!!!!!

  • sima Vreme: 06.09.2014 12:48h

    Samo da se ne obesi zbog prevelike grize savesti.

  • slavoljub Vreme: 06.09.2014 13:41h

    glumi p...a da izazove sazaljenje da ga sudija osude samo uslovno za njega samo metak u celo i za sve one koji su mu pomagali.

  • VIK Vreme: 06.09.2014 14:02h

    Najvise volim kada se objave vesti kao ove...Alo saznao iz pouzdanih izvora...daj bavite se malo ozbiljnijim novinarstvom...

  • Žarko Vreme: 06.09.2014 14:16h

    Kako se nije našalio da zaplače makar 10 sekundi od momenta kad je zgazio Luku kao životinju, pa dok se provodio po inostranstvu i dok je dilovao drogu po Kini! Glumi ludilo, a naši kakvi su (i lekari, i advokati, i sudije...) pustiće ga na slobodu ili će dobiti mini višegodišnji odmor. Sramota jedna!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP