Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČUO DA GA TRAŽE

Lukin ubica pobegao iz Turske

Autor: A. O. | 19.08.2014 - 09:33:00h | Komentara: 6

Marko Milićev je napustio Tursku nakon što je saznao da je identifikovan kao čovek koji je osumnjičen da je zgazio i usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu.

Marko Milićev

Marko Milićev

On poseduje regularan pasoš. Očekuje se da preko Interpola bude lociran i uhapšen.
Pretpostavlja se da Milićev ima određenu kolicinu gotovog novca, s obzirom da postoje operativna saznanja da je prodavao narkotike. To mu obezbeđuje da se lakše krije.


Prema zakonskoj proceduri, za raspisivanje međunarodne poternice za licem u bekstvu potrebno je da se ispuni više koraka, ne bi li se ono našlo na Interpolovoj potrazi sa nalogom za hapšenje.


Najpre Ministartvo unutrašnjih poslova, odnosno srpski Interpol od Ministarstva pravde traži saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za okrivljenim.


Nakon što Ministarstvo pravde da saglasnost MUP-u za raspisivanje medjunarodne poternice, o datoj saglasnosti obaveštava se sud pred kojim se vodi krivični postupak i od njega se traži dokumentacija koja se odnosi na krivično delo i postupak.


Nakon toga Interpol raspisuje međunarodnu poternicu.
Kada okrivljeni ili osudjeni bude lišen slobode u nekoj drugoj državi na osnovu raspisane medjunarodne poternice i kada Ministarstvo pravde o tome dobije obaveštenje od Interpola, Ministarstvo pravde pokreće postupak ekstradicije.


To znači da u predvidjenim rokovima dostavlja molbu toj državi za izručenje zajedno sa dokumentacijom o krivičnim delima za koja se traženo lice okrivljuje.


Nakon toga, Ministarstvo pravde čeka obaveštenje o odluci povodom podnetog zahtev za izručenje.


Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povredjenom u saobraćajnim nesreći.


Od ranije je poznat policiji i već je odlažeo kaznu od tri i po godine zatvora za pokuišaj ubistva u Srbiji, kao i dve godine u Študgartu za durgo delo.
Treći osnovni sud je ranije danas odredio pritvor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom "mini moris kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića pre više od dve sedmice na Brankovom mostu


Ostali osumnjičeni, prijatelji Milićeva koji je u bekstvu, još nisu saslušani kod sudije za prethodni postupak.


Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je odguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".
Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.


Kako vozač, a ni vozilo nisu pronadjeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je na Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 19.08.2014 10:36h

    Lukin ubica treba da se zahvali nasem doktorantu Stefanovicu na javno upozorenje preko TV! Potpuno isto kao sto je Vuvic upozorio Kosmajca! Ma,cirkus od drzave!

  • Miroslav Vreme: 19.08.2014 10:49h

    Teskoje shvatiti naseg ministra... na sva zvona obeáva hapsenje, kopira Vucica, ubira poene... kao da jasno porucuje... SKLANJAJTE SE... i to milnistar pollicije, zalutao, ali mu prija, izgleda. dobar glumac, samomora jos da uci od majstora Vucica i Tome.

  • Kum Ruzvelt Vreme: 19.08.2014 14:38h

    Слажем се са Татјаном. Сумљиво је као је то овај убица избегао хапшење и побегао преко границе , ако је већ био под присмотром. Сматрам да му је омогућено да се извуче. Знам лично човека који је осамдесет четврте-пете године камионом на Ибарској магистрали убио троје људи у саобраћајној несрећи и који је побегао преко границе у Америку и никада није одговарао за ову несрећу, а после двадесет година када је случај застарео је поново дошао у Србију и сада редовно долази, а и купио је доста некретнина у једном малом месту(ланац трговина) јер се у Америци обогатио и сад редовно долази и узима велике кирије,од закупа тих локала.Он је сада уважени грађанин и Америке и Србије, а тих троје ................

  • jovan Vreme: 19.08.2014 16:01h

    Prvi korak Interpola je da doktor Stefanovic vrsi direktan prenos policijske istrage u novinama i informise ubicu svakodnevno! I sada, juce doktor kaze da je u Turskoj, danas Alo kaze da je pobegao iz Turske. Jeli to Alo informisaniji od doktora?

  • Zoran Vreme: 19.08.2014 17:31h

    Koja to policija na svetu, pusti coveka koji biva uhvacen u ukradenom automobilu? E sad na odgovornost toga ko ga je pustio, pa nek se klupko odmotava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP