Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSKLUZIVNO!

Lukin ubica uhapšen, pa pušten dva dana posle udesa!

Autor: S. Vojinović | 19.08.2014 - 19:32:00h | Komentara: 5

Marko Milićev (33), vozač „mini kantrimena“ koji je 25. jula ubio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, dva dana nakon udesa bio je uhapšen tokom rutinske policijske kontrole u Novom Beogradu. Milićev je priveden u ukradenom „audiju tt“, ali ga je policija ubrzo pustila jer nije imala nijedan konkretan dokaz protiv njega, tačnije nije imala automobil „mini kantrimen“ kojim je Luka ubijen. Milićev se tada pozivao na advokata Ivana Bajazita. Bio je toliko uplašen da se na licu mesta pomokrio u gaće i nije znao da kaže ni ime majke, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih istrazi.

Milićev je kasnije, 10. avgusta, bez trunke griže savesti otputovao na letovanje u Tursku. On se, kako saznajemo, odatle čak javljao nekim prijateljima da uživa u provodu, dok je za to vreme u Srbiji trajala potera za njim.

Marko Milićev

Marko Milićev

 Kako kažu u policiji, Milićev, od ranije poznat po nizu krivičnih dela, uključujući i pokušaj ubistva i dilovanje droge, lociran je u Turskoj, gde je otputovao koristeći svoj pasoš. Od ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje zatraženo je njegovo hapšenje i izručenje. Protiv šest osoba podnete su krivične prijave za pružanje pomoći izvršiocu nakon krivičnog dela i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Privedeni su Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković.

Milićev je kobne noći sa društvom bio na beogradskom splavu „Lasta“, a nesreća se dogodila kada su se, preko Brankovog mosta, uputili ka splavu „Fristajler“. Tada su vozilom udarili u „ladu rivu“ i teško povredili Luku. Nesrećni mladić je preminuo od posledica povreda dan kasnije, 26. jula. Milićev je posle udesa saputnicima rekao da nikome ništa ne govore o nesreći. Podelio im je vizitkarte nekih advokata i tražio i „neke druge radnje“ o kojima u policiji ne žele da govore zbog interesa istrage. U policiji veruju da vozilo kojim je počinjeno ubistvo nije regularno uvezeno u zemlju, a tokom istrage oduzeta su tri takva vozila i narednih dana biće oduzeto još desetak.

Luka Jovanović (21)

Luka Jovanović (21)

 Marko Milićev nekada se prezivao Marković. Sumnja se da je pripadao organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja se bavi dilovanjem narkotika. Milićev je bio osuđen na tri i po godine robije zbog pokušaja ubistva, kada je nožem izbo taksistu zbog računa za vožnju, a iz zatvora je izašao 2011. godine. Bio je osuđen i u nemačkom gradu Štutgartu, na 26 meseci zatvora.

- On je zbog krivičnih dela koja je vršio i zbog sudskih poziva koji su mu stalno stizali 2002. promenio prezime, misleći da će na taj način da zavara trag. Na Zvezdari je bio sitan diler, ali je bio blizak sa „zemuncem“ Ninoslavom Ninom Konstantinovićem, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina za ubistvo premijera Zorana Đinđića - priča naš sagovornik.
Kako saznajemo, od ubicinih pomagača niko sem Vesovića ne pripada kriminogenoj sredini. 
- Osumnjičene devojke slučajno su se zadesile te noći u njegovom društvu. On ih je upoznao na „Egzitu“ u Novom Sadu i pozvao ih tog dana da idu s njim u provod. Zapretio im je posle udesa da ne smeju nikome ništa da zucnu jer će u suprotnom da zažale - kaže izvor „Alo!“.
Milićevu zbog teškog dela ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju i nepružanja pomoći preti jedinstvena kazna zatvora od najmanje 15 meseci, a najviše 13 godina.

Odao ga signal mobilnih telefona!

Izvor „Alo!“ iz policije otkriva kako su razrešili ovaj slučaj.
- Istraga je išla u nekoliko pravaca, a onda smo sve podatke do kojih smo došli samo ukrstili. Preko bazne stanice mobilne telefonije pratili smo brojeve koji se pojavljuju na Brankovom mostu u vreme kad se desila nesreća. Krug smo dalje sužavali tako što smo pokušali da lociramo „kretanje“ brojeva ka silasku sa mosta i isključenjima. S druge strane, imali smo video-snimke sa nekoliko kamera kuda se to vozilo kretalo. Kada smo sve to pregledali i kada smo utvrdili da se nekoliko brojeva poklapa na baznoj stanici koja je pokrivala pravac kojim se vozilo kretalo, bilo nam je mnogo lakše da dođemo do vozača, jer smo uspeli da idenifikujemo vlasnike nekih od tih brojeva - priča naš sagovornik.
Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 19.08.2014 22:06h

    Hoće li ovi da nam kažu da obavezno isklučimo telefon ako nekog unesrećimo, kako nas ne bi pronašli?

  • LELA Vreme: 20.08.2014 00:14h

    Isljucivanjem GPS signala!!!!!!!!!!, ;)

  • Trnko Vreme: 20.08.2014 00:34h

    Koga ste sad "žrtvenog jarca" brže bolje podmetnuli i "iskopali"... gomilo nesposobnjakovića! Hapsite ga, puštate, kobajagi "nemate dokaza" a znate da diluje drogama...!? Kome bre vi vređate inteligenciju...!!! Znate da podmećete paketiće i kome treba i kome netreba, pa ih hapsite i zatvarate... Što njemu ne poturiste "paketić", pa bi imali "dokaz" za zadržavanje taman koliko teba...? Koga to štitite...!!! A, ako je ipak to "ON", zašto ga gospodine ministre obaveštavate šta da radi i kako da se "izgubi"...!? U kojoj to zemlji policija i ministar daju informacije u javnost, a koje su bitne za postupak i koje se svuda drže u tajnosti do konačnog privođenja...!? Samo u zemlji "čuda"...Srbiji! "Kupujete" mir javnoga mnjenja idiotizmima extraordiner, a konačanan ishod će biti: "nismo mogli da ga pronađemo... sakrio se, pobegao... dali smo stvar Interpolu pa će to on da reši..." I na kraju će biti - pojeo vuk magarca... A magarac... izgleda da smo svi mi.

  • marina Vreme: 20.08.2014 06:59h

    eto kako moze zlocin odmah da se resi...samo kad ima volje i kad nije politicar/kriminalac u pitanju.

  • zzzz Vreme: 20.08.2014 07:40h

    Priveden u ukradenom audiju a onda pusten. Znaci kola smeju da se kradu?n

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP