Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČAČANSKI BAJKER:

Majicu sa srpskim grbom uvek nosim, nisam želeo da provociram

Autor: V.Nikitović | 01.06.2015 - 12:26:00h | Komentara: 1

Čačanski bajker Milan Stefanović (53), koji je izvukao najdeblji kraj kada ih je grupa huligana pretukla dok je sa četvoricom kolega u subotu šetao Baščaršijom, izašao je u ponedeljak pre podne iz bolnice u Istočnom Sarajevu.

Milan Stefanović

Milan Stefanović | Foto: FB

 

Ni tri dana nakon što su on i njegovi prijatelji pukom srećom izbegli ozbiljnije posledice prilikom pokušaja linča u strogom centru grada, Stefanović ne može da poveruje da je razlog za napad bio majica koju je tog

dana nosio.

- Tu majicu nosim uvek i svuda kada idem na moto skupove. Na njenoj poleđini nalazi se grb Čačka uz natpis ’’Čačak Srbija’’, a na prednjem delu stoji srpski grb sa dvoglavim orlom. Krenuli smo u rutinski obilazak Baščaršije sa namerom da pojedemo ćevape kod ’’Želje’’ i apsolutno nisam imao nameru da bilo koga provociram. Nakon kratkog dobacivanja opkolila nas je grupa od oko 20 mladića koji nisu bili navijači, kako su objavili bosanski mediji, već lokalni momci. Iako smo im nekoliko puta jasno rekli da ne želimo probleme, brutalno su nas pretukli – priseća se Milan Stefanović, kojem je u tuči slomljen nos i izbijen zub, uz brojne povrede mekog tkiva glave.

Mnogo veći problem predstavljalo je to što su mu, kao dugogodišnjem dijabetičaru, od stresa znatno skočile vrednosti šećera i krvni pritisak. Odmah nakon napada on je transportovan u bolnicu u Istočnom Sarajevu, pošto je izričito odbio da bude smešten u sarajevski klinički centar. Tokom boravka u bolnici posetio ga je ambasador Srbije u BiH.

Rane će, kaže, zaceliti, ali ožiljak na srcu teško.

- Došao sam u Sarajevo potpuno dobronamerno. Da sam imao bilo kakve predrasude o tome koje je većinsko stanovništvo u tom gradu, nikada u njega ne bih kročio. Na stotine puta sam boravio u glavnom gradu BiH i nikada nisam imao ni najmanji problem. Ići ću ponovo, ali ću se drugačije obući – poručuje ovaj pasionirani motociklista i roker, inače radnik čačanskog Centra za socijalni rad i kontrabasista iz hobija.

Stefanović se vratio u Čačak i kaže da se oseća dobro.

Četvorica njegovih prijatelja, koji su u napadu huligana zadobili lakše povrede, to su učinili dan ranije.

Kantonalna policija u Sarajevu nije uzela izjave od pretučenih državljana Srbije, već ih je samo ispratila do entitetske granice sa Republikom Srpskom.

Poslednji komentari
  • walter Vreme: 01.06.2015 23:22h

    Za ovakve situacije su iskljucivo krivi mediji,zavadjaju narod na sva usta objavljuju vest prebijen SRBIN U SARAJEVU ZBOG MAJICE NA KOJOJ JE BIO GRB SRBIJE..Zasto SRBIJANSE NOVINE I NOVENE REPUBLIKE SRPSKE NE OBJAVE VEST DA SU POLICAJCI UHAPSILI CETIRI MLADICA NA SVADBI U REPUBLICI SRPSKOJ ZATO STO SU MAHALI ZASTAVOM BOSNE TO JEST ZASTAVOM SA LJILJANIMA,ILI ZASTO NE OBJAVE VEST DA SU POLICAJCI U PETAK U FOCI UPALI U DJAMILU KADA JE MOLITVA I PITALI LJUDE STA RADE PETKOM SVETIM DANOM ZA MUSLIMANE I PREKINULI IH U MOLITVI!!! PUSTI TE BRE TE DODIKOVE PRICE BACANJE KOSKI ZAVADJANJE NARODA ITD...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP