Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EPILOG TRAGEDIJE

Majka izgorele dece oslobođena kazne, ali proglašena krivom

Autor: Tanjug | 05.05.2015 - 14:28:00h | Komentara: 1

Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio je od kazne, ali je proglasio krivom Živanu Stanković (27) kojoj je troje dece izgorelo u požaru 26. septembra prošle godine u baraci u kojoj su stanovali na Novom Beogradu.

Živana Stanković

Živana Stanković | Foto: Screenshot "Youtube"

Stankovićeva je 3. februara presudom proglašena krivom za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i oslobodio od kazne, rekao je Tanjugu portparol rećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.


Presudu je, prema njegovim rečima, 21. aprila potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.


Sud smatra da joj je dovoljna kazna što je već izgubila troje dece, iako zakon za to delo predvidja kaznu zatvora do osam godina.


Stankovićeva, koja je imala petoro dece, poznata je beogradskoj javnosti, jer je godinama unazad prosila po ulicama i lokalima u centru grada, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna.


Tri deteta su joj stradala u toku noći u baraci u kojoj su živeli, jer je Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu.


Deca su izgorela spavajući na krevetu, dok je majka uspela da spasi jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad.


Izgorela baraka nalazila se iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, veličine do 20 kvadratnih metara bila je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.


Reč o delu iza naselja "Dr Ivan Ribar" u pravcu reke Galovica, uzvodno uz Savu. Nastradala deca su bila stara pet, sedam i devet godina.

Poslednji komentari
  • walter Vreme: 05.05.2015 15:52h

    Ovo se zove nemoc Drzave lose pravosudje,vecina Beogradjana poznaje ovo devojku iz Knez Mihajlove ulice kako koristi decu da bi prosila jos na sve to ova devojka je koristila tudju decu za te stvari i na sve to je naromanka,ovolika policija sluzbe nisu mogli da utvrde te stvari!!!Kako onda resavaju ta silna ubistva ili neke slucajeve vezane za kriminal?kad ovo nisu mogli da rese kako treba strasno zalosno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP