Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZDRAVSTVENO STANJE PREŽIVELOG DETETA JE STABILNO

Majka preminule bebe u depresiji!

Autor: R. K. | 01.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Majka blizanaca koja je tokom porođaja u GAK „Narodni front“, navodno zbog nemara lekara, ostala bez jedne bebe, dok je život druge bio ugrožen, depresivna je i zabrinuta, ali je njeno zdravstveno stanje dobro, otkriva izvor “Alo!” iz porodilišta. Zdravstveno stanje preživelog deteta je stabilno.

Stanje jednog od  preživelih blizanaca je stabilno

Stanje jednog od preživelih blizanaca je stabilno | Foto: Nebojša Marković

- S obzirom na okolnosti, porodilja je dosta staložena. Prisebna je. Oporavlja se i njeno zdravstveno stanje je dobro, ali je zabrinuta i tiha - navodi naš sagovornik iz „Narodnog fronta“, koji je želeo da ostane anoniman.


Doktorka došla na posao

Inspekcija Ministarstva zdravlja, koja je u utorak u “Narodnom frontu” utvrđivala da li je bilo propusta u praćenju blizanačke trudnoće, još uvek nije podnela izveštaj o ovom tragičnom događaju, a kako “Alo!” saznaje, doktorka koja je bila dežurna u nedelju uveče juče je bila na svom radnom mestu u GAK “Narodni front”.

Podsetimo, prema tvrdnji roditelja koji su izgubili bebu, doktorka dežurna u GAK „Narodni front“ u nedelju je odbila da uradi porođaj, jer je porodilja imala zakazan carski rez u ponedeljak ujutru.

Dušan Stanojević, direktor porodilišta, juče se ogradio od svoje izjave da su lekari tokom vikenda morali da prepoznaju da je plod ugrožen i da urade ranije carski rez, te rekao da prema njemu dostupnim informacijama nije bilo lekarske greške.


- Majka blizanaca je primljena 19. jula i zbog toga što je blizanačka trudnoća sama po sebi rizična, ali i zbog komplikacija koje joj je pravio kamen u bubregu, ona i bebe su sve vreme bili pod nadzorom lekara. Dežurni lekari su imali na umu šta može da se desi, zbog čega su i planirali završetak porođaja mnogo nedelja pre termina - rekao je Stanojević dodajući da je nesrećna žena nosila “jednojajne blizance, a tada može da se desi da imaju zajednički krvotok u posteljici”.

- Ako je pored toga jedan veći od drugoga, onda je obično život jednog u opasnosti. Kada će biti u neposrednoj opasnosti, teško je predvideti - dodao je direktor “Fronta”. U Institutu za neonatologiju, gde se nalazi druga beba, nisu želeli da govore bez saglasnosti roditelja, ali je, kako nezvanično saznajemo, zdravstveno stanje deteta stabilno. Otac dečaka teškog 3.800 grama juče je posetio sina na Institutu.
Poslednji komentari
  • Tuga :( Vreme: 02.08.2013 07:42h

    Pa da , sad ,,verovatno'' nije bila lekarska greska ! Nismo ni sumnjali u to! Pa lekari u Srbiji ne grese! Pu pu daleko bilo da je nekad neko odgovarao za neciju smrt! Jadni ti roditelji :(((

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP