Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EPILOG SLUČAJA KOJI JE POTRESAO SRBIJU

Majka ubijenog dečaka tuži državu i svekrvu!

Autor: G. Vučković | 01.02.2014 - 19:48:00h | Komentara: 0

Ministarstvo pravde već 12 meseci ne odgovara na zahtev Marine Andrejić (44) iz Majilovca koja traži 140.000 evra odštete za 703 dana pritvora, zbog optužbe da je 2010. godine ubila svog sina Đorđa (13). Pošto je Apelacioni sud, u nedostatku dokaza, doneo oslobađajuću presudu, Marina potražuje po 200 evra za svaki dan proveden iza rešetaka. Odštetni zahtev njen branilac Srbislav Stojanović podneo je Ministarstvu pravde još u februaru prošle godine, ali do danas nikakav odgovor nije stigao.

Marina Andrejić  za vreme suđenja

Marina Andrejić za vreme suđenja | Foto: G. Vučković

 - Ministarstvo pravde nije nas udostojilo bilo kakvog odgovora ni pozitivnog ni negativnog, što znači da nas namerno ignoriše. Pošto već godinu dana ćute, narednih dana podneću tužbu protiv države, jer nema drugog rešenja - kaže advokat Stojanović, koji od države do danas nije dobio ni naknadu za zastupanje po službenoj dužnosti. Marina je uhapšena 24. jula 2010. godine zbog sumnje da je dva dana ranije, na njivi, usmrtila svog sina motikom.

Četiri meseca nakon hapšenja majke, u ataru Majilovca pronađena je lobanja za koju sud tvrdi da pripada dečaku, iako je veštačenjem utvrđeno da je naknadno doneta s nekog drugog mesta i isprana u hidrogenu, zbog uništenja DNK.

Nestali Đorđe  Andrejić

Nestali Đorđe Andrejić

 - Zbog svih pitanja koja su ostale nakon sudskog postupka, treba ponovo veštačiti lobanju, kako bi se pouzdano ustanovilo kome ona pripada - kaže Stojanović. On smatra da je sasvim moguće da su u ubistvo dečaka umešani trgovci ljudskim organima, jer je to danas najunosniji posao u svetu.
Nakon Marininog hapšenja i smrti njenog muža Dejana, njihova ćerka dodeljena je na staranje Marininoj svekrvi. Odmah po izlasku iz pritvora, ona je pokušala da se ponovo zbliži sa ćerkom, ali joj to do danas nije uspelo.
 
- Svekrva je u potpunosti okrenula devojčicu protiv majke, pa danas među njima nema nikakvog kontakta - kaže Stojanović.
On navodi da je Marina započela sudski spor sa svekrvom za bračnu tekovinu, jer smatra da joj sleduje deo imovine u Majilovcu. Ona danas živi u Kličevcu, u kući svog vanbračnog supruga, za koga se udala mesec dana po izlasku na slobodu.


Odbija da sahrani lobanju

Nađena lobanja i dalje se nalazi u depou Višeg suda u Požarevcu. Pošto je sudski postupak okončan, porodica ima pravo da je preuzme, uz podnošenje zvaničnog zahteva, kako bi je potom sahranili. 
- Marina tvrdi da lobanja ne pripada njenom sinu, pa zato odbija da je preuzme i sahrani - kaže Stojanović. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP