Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEČAK S. M. UTOPIO SE PRED OČIMA BRATA I DVOJICE DRUGARA

Mališan (4) nastradao u bari!

Autor: PREDRAG VUJANAC | 30.05.2014 - 07:38:00h | Komentara: 0

Četvorogodišnji dečak, pred očima dve godine starijeg brata i još dvojice petogodišnjaka utopio se u sredu po podne u iskopanoj jami, koja služi kao rezervoar za vodu koju meštani zaseoka Krivo brdo u selu Ostružanj koriste za zalivanje useva. „Uvek su bili poslušni, nikada nisu išli tamo, uvek u igri bude mnogo dece iz komšiluka. Šta ih je prvi put navelo da odu do bare, ko može znati? Nema više našeg anđela“, čvrsto grleći starijeg, šestogodišnjeg unuka, kroz suze pričaju dečakovi deda i baba, Stoja i Marko M.

Krivo Brdo, utapanje / Foto: Predrag Vujanac

Živojin Arsenović pokraj jame duboke tri metra / Foto: Predrag Vujanac

Krivo Brdo, utapanje / Foto: Predrag Vujanac

„Bati se sandalica otkotrljala. Hteo je da je dohvati, ali je upao u baru. Pružio sam mu štap i uhvatio se na tren. Onda je potonuo i nisam više
mogao da ga dohvatim“, priča brat D. M. (6)

Dečakovi deda i baba prepričavaju da su u igri sa njihovim unucima bili i blizanci njihovih komšija, ali da niko od odraslih nije primetio kada su se dečaci udaljili između kuća, gde su se igrali, i zaputili do jame koja se nalazi na oko 300 metara od njihovog doma.

- Bati je ispala sandalica sa noge i otkotrljala se u baru. Pokušao je da je dohvati, ali se okliznuo i upao. Video sam da je isplivao. Dotrčao sam, pružio mu štap, hteo sam da ga izvučem iz vode. Uhvatio se na trenutak, ali je onda potonuo i nisam više mogao da ga dohvatim - tiho priča, a onda obara pogled, njegov brat predškolac.

Zajedno sa blizancima, potrčao je da pozove odrasle u pomoć. Međutim, do prve kuće delila ih je naporna, strma i u klizavo blato pretvorena uzrbrdica, pošto je jama za prikupljanje kišnice iskopana na njenom dnu. Dok su stigli, nesrećni mališan se već utopio u mutnoj bari. Jedan od komšija, Živojin Arsenović, kaže da je, kada su dotrčali do jame, na površini vode plutala samo dečakova sandala.

Krivo brdo

 
"Kada smo dotrčali
do jame, na površini
vode plutala je samo
dečakova sandala",
komšija Arsenović
- Skočili smo, bili smo u vodi do grla, pokušavali da zaronimo, ali ništa nismo videli u vodi jame koja je na dnu duboka tri metra. Svi odrasli su pokušavali, ali telo se nije naziralo. Nije bilo spasa, deca nisu mogla brže da stignu i zovu nas u pomoć, a mogli su i oni da nastradaju. Pre dva meseca je iskopan ovaj rezervoar, nijedno dete mu nije prilazilo pre ove strašne tragedije - nemoćno širi ruke Arsenović.

Tek kada su pumpama iz rezervoara iscrpeli deo vode, videli su dečakovo telo, a policija je na licu mesta mogla samo da konstatuje dečakovu smrt.


U zaseoku Krivo brdo u Ostružnju, pričaju komšije, u 15 kuća ima više od 30 mališana, zbog čega su im lokalne vlasti Osečine i napravile asfaltni put do zaseoka. Sva deca, kako kažu, igraju se zajedno i brinu jedna o drugima, tako da su svi u neverici šta je dečake navelo da prvi put odu do jame da se igraju.

„Nema više našeg anđela“: Stoja i  Marko sa starijim unukom

„Nema više našeg anđela“: Stoja i Marko sa starijim unukom

Spremali mu slavlje za peti rođendan!

Dečakovi roditelji, Dobrivoje (28) i Jadranka (25), juče su bili u Osečini kako bi pripremili sahranu svog mlađeg sina. Šokirani su, slomljeni bolom i nevericom zbog tragedije. Sledećeg meseca trebalo je da pripreme proslavu sinovljevog petog rođendana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP