Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST ROĐAKA OCA UBIJENE KATARINE JANKOVIĆ (3)

„Mališi ne treba sudija, mi bismo mu presudili!“

Autor: D. ĆURUVIJA | 13.10.2013 - 07:49:00h | Komentara: 4

„Ne znamo koji je tom monstrumu dao 1.000 evra odštete! Ma koji je to sud presudio? Njemu nije trebalo suđenje, već da se na kolac nabije!

U istom zatvoru  gde je i  Kajin otac:  Mališa  Jevtović

U istom zatvoru gde je i Kajin otac: Mališa Jevtović | Foto: S. Maričić

Smrtna kazna je za njega!“, kaže rođak oca trogodišnje Katarine Kaje Janković, koju je Mališa Jevtović (39), 7. jula 2005. silovao i zverski ubio u Zvezdarskoj šumi u Beogradu. Rođaci Kajinog oca Nedeljka Neđe Jankovića (41) otkrivaju da se on trenutno nalazi u zatvoru „Zabela“, u kojem su ubica njegove ćerke i bivša nevenčana supruga Ana Filipović, osuđena na 37 godina zbog pomaganja u ubistvu! Ne žele da im se imena pominju u novinama, ali ne kriju tugu i bes.


- Ne daj bože da ga sretnem! Na kolac bih ga nabio! Ne bi mu trebalo suda - ka6že jedan stariji rođak Kajinog oca. On kategorički demantuje da je njegov sinovac silovao Anu Filipović, kao što je ona govorila na sudu.

Ana Filipović

Ana Filipović | Foto: S. Maričić

- Kakvo silovanje? Kaja nosi njegovo prezime. Pa živeo je kod nje u stanu, kod njenih. U selo je sa Neđom i malom Kajom dolazila. Tamo se i svadba neka pravila, a posle i babine. Išli smo svi tamo. Ana nam je tada izgledalo normalno, ali jedino kada sam išao u posetu sinu u Beograd bilo mi je čudno što malo dete po ciči zimi uveče dovode kod nas u posetu: to mi je bilo čudno, ali i kratko sam je video da bih znao kakva je osoba - priča rođak Nedeljka Jankovića.


U selu Solotuša kod Bajine Bašte, u kući Kajinog oca više niko ne živi. Njegov otac Žarko, deda male Kaje, umro je u februaru ove godine, a njegova supruga se odavno preudala u Sloveniji i iz tog braka ima odraslu ćerku. Kajin stric (32) takođe živi u Sloveniji, ali od plača nije mogao ništa da kaže za naš list.
- To što je uradio, to nije učinio čovek, to je monstrum - rekao nam je stric male Kaje, koji je zasnovao porodicu u Sloveniji.

Ubijena, pa silovana: Mala Katarina Janković

Ubijena, pa silovana: Mala Katarina Janković

Kajin otac Nedeljko uskoro treba, prema pričanju rođaka, da izađe iz pritvora. Nadaju se, kažu, da u „Zabeli“ neće sresti Mališu, koji se navodno nalazi u dobro čuvanom sedmom paviljonu, u kojem se i nalaze pripadnici rasormiranih „crvenih beretki“ i članovi zemunskog klana.


- Ne dao bog da ga sretne negde! Ionako mu nismo smeli odmah reći da je ubijena, već ga je brat odveo u Sloveniju da mu tamo kaže. I ne shvatamo tu Kajinu majku. Kako je mogla da dopusti da to uradi detetu? Neka se i ona obesi! - ogorčeno nam je rekla rođaka Kajinog oca.

Bio na ratištu


Kako saznajemo do poznanika Nedelja Jankovića, Kajin otac je jedno vreme proveo na ratištu, a u zatvoru je proveo izvesno vreme. „Sve je to ostavilo traga na njemu. Čuli smo da je bio u specijalnim jedinicama. Kajina smrt ga je dotukala. Čuli smo da je se nakon razvoda od Ane oženio nekom ženom iz Bosne, ali ne znamo da li je i sada s njom“, pričaju Nedeljkovi poznanici.

Otac hteo da vidi ćerku


Nedeljkov otac Žarko je nakon ubistva za „Blic“ izjavio da je 11 dana pre tragične smrti devojčice njegov sin izašao iz Centralnog zatvora u Beogradu, gde je bio, kako je naveo, zbog izdržavanja zatvorske kazne od dve i po godine zbog nasilja nad suprugom Anom Filipović. Žarko Janković je tada ispričao da su Nedeljko i Ana, Katarinina majka, u početku lepo živeli, „dok ona nije počela da švrlja“, a on da je tuče, zbog čega je dospeo u zatvor. Kajin deda je tada rekao da je Nedeljko mnogo voleo devojčicu i da je za nju živeo. Prema pisanju medija, Nedeljko je šest dana pre ubistva proveo u Beogradu kod prijatelja, pokušavajući da vidi Katarinu, ali da mu bivša supruga to nije dozvoljavala. Janković je obilazio parkove u blizini zgrade u kojoj je mala Katarina živela, nadajući se da će videti svoju jedinicu.

Poslednji komentari
  • eliot Vreme: 13.10.2013 08:57h

    Imena sudija, dajte da vidimo koga ova opeljesena drzava placa i za sta!!! Ko su te vrednice ovog sistema koje pored 3000 slucajeva, po hitnom postupku daju odstetu monstrumu!? Je l imaju oni decu ili zele da lupe jos jednu samarcinu svim postenim i porodicnim ljudima u SRbiji! Pored imena dajte i plate koje primaju, mozda to zahteva odredjene destimulacije od strane resornog ministra, gosn. ''preplasenog'', inace najvrednijeg ministra! Gde je sada svemoguci, sveprisutni Vucic da iskomentarise rad pravosudja, on i ovako voli da daje nepopularne izjave koje nam se ne svidjaju!

  • Branko Vreme: 13.10.2013 10:11h

    Zar treba komentarisati sramnu odluku suda. Pitanje je kako bi doneli presudu da se njima to desilo. Iz dana u dan vrhovni sud donosi presude i odluke kao da nije sud oive zemlje već ko zna koje.olearkfra that

  • alone Vreme: 13.10.2013 13:45h

    Sta bih im ja uradio?Pa ne bih trepnuo!

  • jelena Vreme: 13.10.2013 14:17h

    uzas.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP