Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: MALIŠA JEVTOVIĆ I ANA FILIPOVIĆ

Maloj Kaji cepao jetru, dok je majka pušila cigaretu!

Autor: Ana Dimitrovska | 23.03.2013 - 08:39:00h | Komentara: 23

Danas bi mala Katarina Janković išla u peti razred, igrala se s vršnjacima i možda imala simpatiju, ali joj je život brutalno oteo Mališa Jevtović (39) silujući je do smrti u Zvezdarskoj šumi u Beogradu.

Katarina Kaja Janković (3)

Katarina Kaja Janković (3)

Njena majka Ana Filipović (34) je tog tragičnog 16. jula 2005. godine pušila cigaretu nedaleko od mesta gde se Jevtović iživljavao nad njenim detetom. Znala je šta njen ljubavnik radi, ali je ravnodušno ćutala i prikrivala zločin. Oboje će zbog ovog monstruoznog čina starost dočekati u zatvorskoj ćeliji, ali to neće vratiti malu Kaju...


Monstrume linčovali pritvorenici

Jevtović je prilikom hapšenja negirao da je silovao devojčicu i pretio je inspektorima lažima da je potpukovnik Jedinice za specijalne operacije i da će im se „kad-tad osvetiti”. Nekoliko dana kasnije, kod istražnog sudije, na pitanje šta je po zanimanju odgovorio je autolimar u „Čistoći”! Oboje su u policiji tvrdili da je Katarina pala sa krevetića. Govorili su tako hladnokrvno kao da se ništa nije desilo. Na suđenju su promenili iskaz i okrenuli se jedno protiv drugog. Oboje su, zbog gnusnog zločina, u zatvoru bili često na meti drugih pritvorenika.

Trogodišnja Kaja je životom platila iživljavanje Mališe Jevtovića, pod okriljem njene majke. Monstrumi su je odveli u šumu na Zvezdari. Majka je ostala kod obližnje česme, pušila cigarete, a Mališa je devojčicu doveo do jedne napuštene građevine, gde ju je tukao po glavi, telu i silovao. Kaju je vratio u prljavoj odeći. Povraćala je. Majka umesto da je odvede kod lekara, htela je sa svojim ljubavnikom da prikrije zločin. Otišli su kući i jeli, dok je devojčica umirala u bolovima.
Napokon su odveli malu Kaju u KBC „Zvezdara” gde su lekari konstatovali smrt. Život nedužnog deteta je bio ugašen na način koji je šokirao Srbiju. Iskrvarila je zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa, a koliko je pre smrti patila pokazala je obdukcija kojom je utvrđeno da je duže vreme bila zlostavljana.

„Ne mogu da verujem da mog anđelka više nema, da nikada neću čuti njen glasić, kako se smeje i zove me ‘deko’... Sada želim samo da ona zver.... koja je nekada bila moja ćerka, koja je sve gledala i dopustila tom zlikovcu da joj ubije dete, nemoćno i iscrpljeno od temperature! ... A tada ću mirno da legnem pored mog anđelčića Kaje”, jecao je Rodoljub Filipović. Kajini baka i deka su posle zločina napustili grad i otišli u selo, daleko od javnosti.

Mališa Jevtović

Mališa Jevtović | Foto: Goran Srdanov


Jevtović i Filipovićeva su 2007. prvi put u tadašnjem Okružnom sudu u Beogradu osuđeni na 40, odnosno, 37 godina robije zbog monstrouznog ubistva. Na suđenju su svaljivali krivicu jedno na drugo, a samu presudu primili s okrutnom ravnodušnošću. A, potresno je bilo i samo obrazloženje presude.

„Danas bi mala Katarina imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovo dvoje ljudi koji su pred nama - majci koja je rodila i nije volela i njenom prijatelju koji je malu, nevinu Katarinu mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na malom telu devojčice. Više od 50 povreda na telu deteta visokog samo 98 centimetara, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda. Povrede po glavi, telu, rukicama i nogicama, polnim organima. Više od 50 povreda nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom – tog 9. maja 2007. obrazlagao je presudu sudija Siniša Sofrenović.

Ana Filipović

Ana Filipović | Foto: Saša Maričić


„Lik male devojčice Katarine, koja nije stigla da napuni ni četiri godine, lebdeo je u toku celokupnog krivičnog postupka nad svim učesnicima ovog procesa. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici kada je već konstatovana smrt pokazivao je bezazleno, nevino stvorenje koje se rešilo muka i posle dugotrajnih patnji odahnulo, nasmešilo se. Tvorci te patnje, straha i muka male devojčice Katarine, su okrivljeni Jevtović i Filipovićeva. I jedino oni – rekao je sudija Sofrenović.NASTAVIĆE SE...
Poslednji komentari
  • Mila Vreme: 23.03.2013 09:03h

    Sta uopste komentarisati na ovakav gnusan cin. Pa mene srce zaboli kad vidim Rome kada prose sa malim bebama na ulici, a kamoli za svoje rodjeno dete. Tu stvarno covek nezna kakva bi kazna bila bolja. Smrt ili ih pustiti da pate u zatvoru.

  • anka gotovanka Vreme: 23.03.2013 09:18h

    Njemu robija od 100 godina , a njoj od 300!

  • Marija Vreme: 23.03.2013 09:54h

    nek crknu u zatvoru, bolesnici!

  • jasmina Vreme: 23.03.2013 10:36h

    neopisani monstrumi!ova vest me je potresla i 2005. kao sto me potresa i sada.znam kako bi kaznila njega,a tek nju,nazovimo je "majkom".

  • Marija Vreme: 23.03.2013 11:49h

    E, zbog takvih mi je zao, sto su ukinuli smrtnu kaznu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP