Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BESMISLENO

Maloletnici divljali po gradu, tužilac ih pustio jer su stranci bez dokumenata!

Autor: Novosti | 20.05.2015 - 19:49:00h | Komentara: 9

Iako je Žandarmerija na Novom Beogradu zaustavila momke stare 15 i 16 godina, dok su divljački vozili i prelazili iz trake u traku, tužilac odbio da obavi razgovor sa njima jer - nemaju lična dokumenta i nisu državljani Srbije!

Žandarmerija grb

Žandarmerija

Saša Lazić, pripadnik Žandarmerije sprečio je dvojicu delikvenata, odranije poznatih policiji, da počine neko novo krivično delo tako što ih je zaustavio na Novom Beogradu dok su divljački vozili i prelazili iz trake u traku, presecajući put ostalim vozilima. Kasnije se ispostavilo da se radi o maloletnicima starim 15 i 16 godina koji su već privođeni i koji nisu državljani Srbije, iako žive u Beogradu. Mada je Lazićeva reakcija bila brza, nakon njihovog privođenja u Tužilaštvo, tužilac je odbio da obavi razgovor sa njima jer, kako je objasnio, nemaju lična dokumenta i nisu državljani Srbije!?

Incident se dogodio u utorak, kada su maloletnici automobilom sa zatamnjenim staklima, bez zadnje registarske tablice, sa lažnom, ručno pravljenom prednjom tablicom, naleteli na vozilo Žandarmerije, a potom ga "presekli" i dali gas. Ostali vozači u šoku su se sklanjali u drugu traku, dok su maloletnici nastavili da nepropisno pretiču automobile i više puta su umalo izazvali udes.

Mada je bilo jasno da su u vozilu sumnjive osobe Lazić je, ne razmišljajući o tome da li su naoružani, pojurio za njima. Uspeo je da ih sustigne na kružnom toku kod Arene i signalizirao im je da stanu. Umesto da ga poslušaju, oni su ponovo dali gas, popeli se na pločnik i zaobišli kolonu koja je stajala na kružnom toku, a potom su uz škripu guma skrenuli u ulicu Španskih boraca gde ih je Lazić nakon kraće potere uspešno zaustavio.

Kako piše u saopštenju Sindikalne organizacije Žandarmerije (SOŽ), prilikom legitimisanja se ispostavilo da nemaju lična dokumenta i da su poznati kao počinioci mnogih krivičnih dela na teritoriji Novog Beograda. Lazić je to odmah prijavio svojim nadređenima, pa je ubrzo izvršen uviđaj, a maloletnici su privedeni tužiocu koji ih je pustio bez saslušanja.

- MI u SOŽ-u moramo da istaknemo da smo veoma ponosni na našeg pripadnika Sašu Lazića. Istovremeno smo razočarani zbog loše reakcije Tužilaštva koje je odbilo da ih sasluša jer nisu državljani Srbije i nemaju lična dokumenta. Smatramo da bi i Tužilaštvo moralo da radi svoj posao jednako ažurno kao što ga radi policija, jer samo dobrom saradnjom te dve institucije građani Srbije mogu biti potpuno bezbedni. Smatramo da je ovakvo ponašanje Tužilaštva neprofesionalno i da se ne sme ponoviti jer podstiče počinioce krivičnih dela da nastave da krše zakon, umesto da ih u tome sprečava.

Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 20.05.2015 20:06h

    Pokažite tog tužioca narodu,pa će mu to biti zadnje odbijanje saslušanja.Dripac jedan.Šta će se desiti kad sledeći put zgaze neko dete.Ne bih bio u njegovoj koži.Dripčina.Otkaz odmah za primer

  • Mikac Vreme: 20.05.2015 21:50h

    Gospodin tuzilac prvo da plati sve ono sto su ova dva maloletna stranca unistili. Drugo tuzilac da se krivicno goni jer je prekrsio sve zakone ove zemlje. Po ovom tuziocu malletni stranci bez dokumenata mogu da rade sta hoe u Srbiji i da za to ne odgovaraju, gde to pise.Ove kriminalce je trebalo odmah ssditi i po izdrzanoj kazni proterati iz Srbije , gospodine tuzioce i vas nadredjeni ovo izgleda da nidsu nigde nisu naucili i procitali jer su verovatno kupili diplome.

  • srbija Vreme: 20.05.2015 22:04h

    Ako nisu drzavljani Srbije ,zasto ih ne proteraju,kao sto se radi u svakoj normalnoj drzavi!

  • neposlušni Vreme: 20.05.2015 22:14h

    bravo za tuioca, bravo. pusti decu neka gaze po ulicama, deca su to-,maloletnici, ima vremena popraviće se oni. hahahahaha

  • kiza Vreme: 21.05.2015 09:25h

    Tuzioca nek juri drzava...a pokazite nasim maloletnicima tu dvojicu stranaca......samo nek nasi ne nose dokumenta sa sobom.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP