Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPORAVLJA SE

Maloletnik u Pančevu sekao vene i skočio sa dimnjaka!

Autor: Blic | 06.06.2014 - 21:51:00h | Komentara: 0

Maloletni štićenik doma za nezbrinutu decu u Pančevu, „Spomenak“ skočio je 3. juna sa dimnjaka vešeraja u ovoj ustanovi i propao kroz staklo do kotlarnice.

pančevo

Dimnjak sa kojeg je dečak skočio | Foto: M.M.

On se nalazi u beogradskom Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, saopštila je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare ove ustanove direktorka Zdenka Radojković.
Pre pokušaja samoubstva štićenik koji je skočio sa dimnjaka je sebi isekao vene. Zbog ponašanja ovog štićenika tokom incidenta, kako je objasnila direktorka, čitav dom je evakuisan.
- 3. juna naš štićenik koji je bio u prihvatilištu, pod uticajem psihoaktivnih supstanci uništio je prvo inventar naše Ustanove, zatim je svojim ponašanjem ugrožavao ostalu decu u domu kao i zaposlene, pa smo morali da sve evakuišemo. Pozvali smo policiju, Hitnu pomoć, vatrogasce i pregovarački tim MUP-a. Maloletnik je pobegao na zgradu vešeraja pa je na dimnjaku koji je visok 15 metara, staklom sekao svoje ruke. Pregovarači su pokušavali da ga ubede da siđe, ali nisu uspeli. On je skočio sa dimnjaka i propao kroz kotlarnicu. Sada je u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju - rekla je Radojković.

dom za nezbrinutu decu

Dom za nezbrinutu decu u Pančevu | Foto: M.M.

 
Maloletnik je u sistemu zaštite od svoje 6. godine, a u „Spomenak“ je došao, navela je direktorka, iz vaspitno popravnog doma Kruševac. Tamo je proveo više od dve godine zbog niza krivičnih dela, naglasila je Zdenka Radojković.
Ona je navela da je u međuvremenu obio je i Spomenak, nasrnuo na službena lica Spomenka i agresivno se ponašao prema deci. Sa čitavim događajem upoznati su nadležno republičko ministarstvo i pokrajinski sekretarijat.
- Dolazili su inspektori i konstatovano je da je „Spomenak“ postupio po procedurama. Istraga je u toku i to je ono što mogu u ovom trenutku da kažem – rekla je Zdenka Radojković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP