Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA

Maloletniku ulsovan kazna za pokušaj ubistva!

Autor: N.N.Travica | 28.10.2013 - 12:30:00h | Komentara: 4

Maloletni K.V. iz Kaća, kraj Novog Sada osuđen je na uslovnu kaznu zatvora od dve godine zbog ranjavanja dvojice mladića u Mašinskoj školi.

Odlukom suda K.V. će u narednom periodu biti pod nadzorom roditelja i socijalnih radnika, a na svakih šest meseci razmatraće se njegovo ponašanje, uz mogućnost oslobađajuće presude već nakon isteka prvih šest meseci.

23

Krstan V. 

Presudom prvostepenog veća za maloletnike maloletnom K.V. izrečena je vaspitna mera pojačanog nadzora od strane starateljstva zbog prekoračenja nužne odbrane teškog ubistva u pokušaju.

Krstanova majka Katarina na protestu podrške koji su drugari organizovali

Krstanova majka Katarina na protestu podrške koji su drugari organizovali | Foto: Nenad Mihajlović

 Nakon izricanja presude u novosadskom Višem sudu majka maloletnog osuđenika Katarina V. jedva smogavši snage da bilo šta izusti, rekla je da je delimično zadovoljna presudom.


-Trebala je da bude samoodbrana, bez prekoračenja, ali,… Ovih godinu dana je bilo preteško za moje dete. Probaćemo u narednom periodu da funkcionišemo i živimo normalno. Krenuo je ponovo u prvi razred, ali u Medicinsku školu - rekla je majka osuđenog dečaka.


Advokati porodice najavili su da će uložiti žalbu na presudu, jer smatraju da bi ona ipak trebalo da bude oslobađajuća.


Protiv osumnjičenog maloletnika nadležno Tužilaštvo je odlučilo da podnese prijavu za pokušaj ubistva i pri tome su ostali do kraja procesa.

Poslednji komentari
  • Vasilije Vreme: 28.10.2013 12:41h

    Nepravedna presuda !!! Dečak K.V. je pretrpeo veliku štetu: pritvor, izgubljena školska godina, stres, nepravedna optužnica, mučan sudski proces, visoki troškovi, itd., iako se samo branio od dvojice punoletnih razbojnika, i to u školi ! Optužnica protiv napadača nije podignuta ???!!! Neophodne su OSLOBAĐAJUĆA presuda za K.V. i hitne izmene krivičnih zakona, kojima se uvodi institut apsolutne samoodbrane, čime bi se sve završilo u roku od 48 časova.

  • MASA Vreme: 28.10.2013 15:28h

    KOJI JE OVO ZAKON?BRANIS SE I JOS DOBIDES KAZNU???A REKETESI,KAKVA JE NJIMA KAZNA???NJIH TREBA U ZATVOR,PA NEKA TAMO REKETIRAJU,AKO BUDU U MOGUCNOSTI....SRAMOTA ZA PRAVOSUDJE...

  • Gradjanin Vreme: 29.10.2013 00:24h

    Kakva drzava takvi i zakoni. Pa moraju nekoga i da osude kad one koje treba oslobadjaju. Moraju u predmetima da imaju i osudjujucih presuda. To je to nezavisno pravosudje. Kako bih ja njih sredio da sam ministar pravde, u roku od 6 meseci bi radili kao u svakoj normalnoj zemlji. Brzo bih SA DOKAZIMA dolazio do korumpiranih i oni bi zavrsili u zatvoru, a ne da oslobadjaju hulje i dno drustva. Ostalima, casnim ljudima u sudu bih povecao plate na evorpske i cas posla imate pravnu drzavu. jednostavno, samo ne znam zasto to Vucic ne sprovede u delo.

  • Stefan Vreme: 15.06.2014 14:08h

    Krstanu Vukovicu je ovo slaba kazna da je po pravilu on bi bio u popravnom domu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP