Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE

Malverzacije i u osnovnom školama

Autor: B. J. | 27.03.2014 - 14:20:00h | Komentara: 0

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) uhapsili su Kruševljanku A.B. (51), odgovorno lice u okviru Gradske uprave grada Kruševca osumnjičenu za zloupotrebu službenog položaja, dok će prijave u redovnom postupku biti podnete i protiv 12 odgovornih lica iz osnovnih škola u Kruševcu.

Osumnjičena A. B. od januara do avgusta 2013. iskoristila svoj službeni položaj tako što je omogućila preduzeću ''Migomi kompani'' Beograd da sa školama na području Grada Kruševca sklopi ugovore o prodaji 641 tone uglja "Breza".
Ne poštujući potpisane ugovore ovo preduzeće isporučilo je školama ugalj ''Banovići'' , a potom u julu i avgustu 2013 godine, u nameri sticanja koristi za sebe i preduzeće ''Migomi kompani'' sa umišljajem podstrekla odgovorna lica osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, da potpišu anekse ugovora i prihvate isporučeni ugalj ''Banovići'' koji je lošijeg kvaliteta od ugovorenog uglja "Breza", a takođe lošijeg kvaliteta od uglja "Soko", drugoplasiranog ponuđača koji je učestvovao u javnoj nabavci i koji je jeftiniji za 846.120 dinara.
Za navedeni iznos naneta je šteta budžetu Grada Kruševca, a istovremeno, osumnjičena je sebi pribavila korist u iznosu od 146.000 dinara, koliko joj je uplaćeno na njen tekući račun.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP