Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLEDNJA ŽELJA BEGUNCA - CIGARETA

Mamutović: "Živ se ne predajem i ne vraćam u zatvor"

Autor: LJ.M. | 18.03.2015 - 13:45:00h | Komentara: 0

Žarko Mamutović (41) iz sela Donja Bresnica kod Prokuplja, od kako je pre dvadesetak dana pobegao sa ekonomije Okružnog zatvora u Prokuplju, porodici je najavljivao da živ neće da se ponovo preda policiji i vrati u zatvor. Njegova supruga Ružica Ibić kaže da su ga ubeđivali da ne digne ruku na sebe i da se preda policiji i izdrži zatvorsku kaznu, ali je on uporno tvrdio da ne može da podnese da se vrati u zatvor.

Žarko Mamutović

Žarko Mamutović

– Govorio je da će se ubiti, da se živ ne vraća u zatvor. Ipak, mislili smo da će ga to proći. Sve vreme od kad je pobegao iz zatvora, krio se u jednoj napuštenoj kući na kraju sela a mi smo mu nosili hranu i piće – kaže Ružica, supruga iz drugog braka. U trenutku hapšenja, sa Mamutovićem u kući u kojoj se krio od policije bio je i šesnaestogodišnji sin Martin Ibić.
– U ponedeljak uveče sam odneo ocu večeru i ostali smo do kasno da razgovaramo. Predložio mi je da prespavam i ja sam ostao. U utorak, nešto posle 10 časova, čuli smo galamu i kroz prozor videli da četiri ili pet policajca opkoljavaju kuću. Otac je pitao policajce „šta je to bilo“. Nije mi rekao da će se ubiti – kroz plač priča sin Martin. Priseća se da su policajci pozvali njegovog oca da izađe a on je nakon nekoliko minuta razmišljanja rekao da će izaći kad ispuši cigaretu.

Sin Martin

Sin Martin | Foto: Lj. Mitić

– Policajci su rekli da imaju oni cigarete i da će mu dati da ispuši kada izađe. Međutim, on je odbio da izađe i zapalio je jednu, a zatim i drugu cigaretu. Onda je uzeo dva šprica i jedan za drugim ubrizgao sebi u venu. Ne znam šta je bilo u njima, ali mi je nakon toga rekao da će se predati i da ja polako otvorim vrata. Kada sam to i uradio, on je samo progovorio „idi ti za mene ne brini“. U tom trenutku je iz lovačkog krateža ispalio smrtonosni hitac u predelu grudi – prepričava tragične detalje nesrećni dečak.

Prostorija u kojoj je Mamutović sebi oduzeo život

Prostorija u kojoj je Mamutović sebi oduzeo život | Foto: Lj. Mitić

Kada je stigla ekipa Hitne pomoći prokupačkog Doma zdravlja, zatekla je beživotno telo Mamutovića sa ranom u predelu srca. Inače, Mamutović je višestruki zatvorski povratnik koji je pre samo dve godine izašao sa sedmogodišnje robije iz KPZ Niš gde je ležao za razna krivična dela. U Donjoj Bresnici se sa suprugom i šestoro dece doselio nakon izlaska iz zatvora, u kući svoje supruge Ružice. Od tada su počele krađe u ovom ali i okolnim selima a većinu njih je počinio Žarko. Krao je od kazana za rakiju, do oružja i municije. U jednoj od akcija policije, prilikom pretresa u dvorištu njegove porodične kuće policija je pronašla zakopano nekoliko pušaka i bombi, a pre samo nekoliko dana Mamutović je u jednoj kući u selu ukrao lovačku pušku kojom je kasnije i izvršio samoubistvo.

Supruga Ružica i sin Martin

Supruga Ružica i sin Martin | Foto: Lj. Mitić

Pre toga je od nje napravio kratež skrativši kundak i cev. Pre nego što je pre dvadesetak dana pobegao, izdržavao je kaznu zbog saobraćajnog prekršaja u takozvanom „poluotvorenom delu“ Okružnog zatvora u Prokuplju. Međutim, čekalo ga je suđenje za više krivičnih dela i sigurno zatvorska kazna od desetak i više godina robije što je verovatno i bio razlog zašto je digao ruku na sebe. Žarko Mamutović iz prvog braka ima punoletnog sina, a iz drugog pet maloletna i jedno punoletno dete.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP