Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA NA OSNOVU SNIMAKA POKUŠAVA DA UĐE U TRAG UBICI STEVANA KATILOVIĆA (35)

Manijak sa mačetom slobodno šeta!

Autor: E. Sadiku - J. Paunović | 18.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

- Kuda to ideš, gledaj malo?! - ova rečenica koštala je života Stevana Katilovića (35) iz Beograda, koga je u ponedeljak oko 18 sati, u ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog u Batajnici mačetom ubio stariji muškarac i pobegao. Beogradska policija pokušava na osnovu snimaka sa obližnih objekata da identifikuje ubicu dok se ne obavi DNK-a analiza i analiza otisaka sa automobila žrtve.

Stevan Katilović sa suprugom Nenom

Stevan Katilović sa suprugom Nenom

Nena Katilović, supruga nastradalog, pred čijim očima je ubijen, saslušana je u policiji. Ona je jedina i videla ubicu. Rekla je da mu se Stevan prvi obratio pitajući ga zašto hoda posred ulice, nakon čega ga je ubica isprovocirao kako bi izašao iz automobila. Manijak je Stevanu prvo isekao nos, a zatim ga ubo u prepone. Nesrećni čovek iskrvario je na smrt.

Uviđaj na mestu zločina

Uviđaj na mestu zločina | Foto: Rajko Ristić


U Stevanovom domu, mukla tišina, ispred otvorenih vrata gori sveća. U skromnoj zamračenoj sobici na kauču sedi Nena, koja je jecajući izgubljenog pogleda držala sliku svoga dragog. Pogled pun bola ne odvaja od njegove slike. „Ne znam ništa više od vas“, obraćajući se novinarima tišinu prekida Stevanov brat Aleksandar. U tom trenutku, kroz suze, skoro šapatom, Nena je jedno za drugim postavljala pitanje bez odgovora:

Dan posle ubistva komšije uklanjaju krv

Dan posle ubistva komšije uklanjaju krv | Foto: Emil Čonkić


- Zašto? Zašto je neko ubio moga Stevu? Krivim sebe što tom čoveku nisam videla oči, da razumem kakva je to osoba koja može da ubije ljudsko biće bez razloga i povoda. Zašto? - uz uzdah je ponavljala Nena.

- Samo što smo se isparkirali i krenuli ka gradu, tu, na nekoliko metara od kuće, videli smo ga. Taj čovek se šetao posred ulice. Steva mu je svirnuo i kada je je automobil bio pored tog čoveka, on je počeo da vređa i proziva Stevu. Rekao mu je da izađe da se objasne. Udarao je rukama po haubi i staklu. Rekla sam Stevi da ga pusti i ignoriše, međutim, taj čovek je počeo da mu psuje majku - drhtavim i tihim glasom izustila je Nena.

Prijatelji  teše Nenu

Prijatelji teše Nenu | Foto: Rajko Ristić

Kako kaže, sve se odigralo u nekoliko sekundi.
- Nastala je galama. Videla sam ih, bili su na zemlji. Steva je ustao i naslonio se bočno na automobil. Trajalo je toliko dugo koliko je meni bilo potrebno da se odvežem i izađem iz automobila... Steva je samo izustio: „Draga, ovaj mi odseče nos“, a onda je lagano počeo da klizi i pada. Pokušavala sam da mu pomognem, izvlačila sam mu jezik iz usta, pokušala sa veštačkim disanjem... Čini mi se, oko pola sata sam pokušavala da Stevu održim u životu... Ipak, radilo se o minutima. Lekari su mi rekli da je Stevan mrtav i da ima još jednu ranu u preponama. Nisam je videla, a ni Steva se na taj ubod nije žalio - uz uzdah priča Nena.
Prema njenim rečima, seća se da je taj čovek u jednoj ruci nosio neku torbu, u drugoj je videla okrvavljenu belu kesu, a zatim je nestao.


- Evo, sad sedim kod kuće i čekam, ne znam šta... Više neću dobiti nijednu lepu vest, život mi je uništen. Mog Stevu su svi voleli, nije imao neprijatelje, vodio je jednostavan, miran porodični život i onda, na pragu kuće je... - brišući suze ispričala je Nena.

Sveća na ulazu u Stevanov dom

Sveća na ulazu u Stevanov dom | Foto: Emil Čonkić

Komšije zanemele od bola
 

U ulici u kojoj je Stevan živeo i nastradao, i juče su komšije sa nevericom prepričavale događaj dok su prale krv sa ulice. Gotovo uglas, komšije su za Stevana rekle da je bio sjajan mladić, koji se svima nalazio kada je bilo potrebno.
- Ovo je strašno što se dogodilo, tek tako ide budala posred ulice, ti ga upozoriš, a on izvuče mačetu i ubije te na mestu. Nadam se samo da će ga policajci ubrzo uhapsiti - rekao je jedan od žitelja ulice.

Poslednji komentari
  • nina Vreme: 18.02.2015 07:59h

    Zaista strasno! I kakav to covek nosi sa sobom macetu? Znaci, spreman je za nasilje. Samo mu je bila potrebna inicijalna kapisla. A jedan mlad zivot je prekinut, jedna porodica je unakazena, ubica je tu negde, na ulici, mozda pored nekog od nas....... Svaki dan neko ludilo, ne znam sta se to desava

  • Pjer Vreme: 19.02.2015 20:21h

    Bio je jedan slučaj pre par godina kada je bahati magarac od 25,26 godina sa tri kokoške u jugu našamarao mog drugara koji je šetao desnom ivicom kolovoza na pravdi boga, jer drugar nije mogao na trotoar zbog drveća...elem lepo je kad misliš da si jak a problem kad ti to dođe glave...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP