Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST IVANA VASIĆA (34), KOJI JE SA SUPRUGOM POVREĐEN U TUNISU

Marija se ne pomera, samo joj suze klize

Autor: Milan Dudvarski | 18.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Kada sam video Mariju kako leži, nije mi bilo dobro. Videla me je, ali se nije pomerala, samo sam video kako joj suze klize niz obraz. Setio sam se njenog nasmejanog lica kada smo stigli u Tunis i oduševljenja zbog tog kobnog izleta, bar da nismo išli.“ Ovako je za „Alo!“ započeo priču Ivan Vasić (34), suprug Marije Milošević (31), teško povređene u nesreći koja se dogodila u ponedeljak u Tunisu, kada se džip sa šest putnika iz Srbije prevrnuo na izletu u Sahari.

Odmor se  pretvorio  u tragediju:  Ivan i  Marija

Odmor se pretvorio u tragediju: Ivan i Marija

„Videla me je, ali se nije pomerala, samo sam video kako joj suze klize niz obraze. Setio sam se njenog
nasmejanog lica kada smo stigli u Tunis i oduševljenja zbog tog kobnog
izleta, bar da nismo išli...”

- Ne znam kakvo joj je zdravstveno stanje, meni ništa ne govore. O tome naši konzuli stalno pričaju sa lekarima. Znam samo da sam seo pored nje, pored moje supruge, i gledao u nju. Ubrzo su me lekari zamolili da izađem iz sobe jer je trebalo neke preglede da urade - rekao je Ivan, koji je zadobio prelom leve ruke.


Prekinuta kičmena moždina
Marija je u udesu zadobila prelom pršljenova i prekid kičmene moždine. Ona je prekjuče operisana, kao i njen suprug Ivan, koji je zadobio otvoreni prelom ruke. Ostalo četvoro putnika iz džipa zadobilo je lakše povrede i nakon ukazane pomoći vraćeno je u hotel u Port el Kantaui.

Prema rečima Toze Miloševića, oca teško povređene Marije, on danas o trošku agencije „Sanlajn travel“ kreće u Tunis da bi posetio ćerku u bolnici „Les Oliviers“.
- Znam da je više sati operisana. Znam da je u teškom stanju. Sve informacije sam dobio od našeg konzula ali, verujte... Jedva da sam živ. Moja ćerka leži tamo negde teško povređena, a ja sam nemoćan da uradim bilo šta. Jedva sam i pasoš sredio da mogu da putujem. I sad plačem, a zaista ne znam kako ću da preživim susret. U glavi mi je samo njihov odlazak, jer su bili presrećni zbog puta - rekao je Toza.

Sahara

Sahara | Foto: Profimedia


Ivan Vasić je ispričao da su on njegova supruga Marija i još četvoro turista iz Srbije bili na dvodnevnoj ekskurziji u Sahari i da je sve bilo u redu dok nisu krenuli nazad u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui.

- Vozili smo se otvorenim putem, ja sam bio suvozač, a moja supruga je sedela pozadi. Vozač se u jednom trenutku okrenuo da nešto kaže turistima, a okrenuo sam se i ja. Kad smo posle jednog sekunda pogledali kroz šoferšajbnu, ispred nas je bio parkirani automobil. Odleteo sam 10 metara. Moja Marija je ostala u autu, mislim da je tokom tumbanja udarila glavom o krov džipa. Ozbiljno je povređena i izgleda da će ostati potpuno nepokretna - ispričao je Ivan za medije.

Tunis

Bolnica u Susu u kojoj se leče Ivan i Marija

„U sigurnim rukama“
Agencija „Sanlajn travel“ saopštila je juče da se Marija posle operacije nalazi na intenzivnoj nezi i da je njeno stanje stabilno. Takođe je saopšteno da su u stalnom kontaktu sa Ivanom Vasićem. „Naši vodiči su stalno sa povređenima, kao i viši predstavnici naše grupacije. Tešku situaciju nam olakšava saznanje da su oboje naših gostiju u sigurnim rukama, jer se nalaze u najboljoj klinici“, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP