Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DŽIP SA ŠESTORO SRBA KOJI SU POŠLI U AVANTURU PREVRNUO SE U TUNISU

Mariji prekinuta kičmena moždina!

Autor: Milan Dudvarski | 17.07.2014 - 12:00:00h | Komentara: 0

Marija Milošević (31) i njen suprug Ivan Vasić (34) teško su povređeni kada se u ponedeljak u Tunisu prevrnuo njihov džip. Osim njih, povređene su još četiri osobe koje su sa njima bile u džipu na izletu.

Marija Milošević

Safarska avantura pretvorila se u pakao: Marija i Ivan

Marija Milošević (31) juče je operisana zbog povrede vrata, a njenom suprugu Ivanu Vasiću (34) operisan je lakat. Ostalo četvoro lakše je povređeno na izletu u pustinji

Prema rečima Toze Miloševića, oca povređene Marije, ona i Ivan su u petak stigli u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui, gde su imali smeštaj koji su uplatili preko agencije „Sanlajn travel“.

- Javili su se presrećni da su stigli i da je sve uredu. U nedelju su išli na taj safari, koji traje dva dana. Već u ponedeljak sam dobio infromaciju o nesreći. Rekli su mi da je Ivanu povređena leva ruka i da mu je operisan lakat. Dok vam govorim ovo, moja ćerka je na operacionom stolu. Rečeno mi je da je Mariji povređen vrat, tačnije treći pršljen - ispričao je Toza i naveo da su se Marija i Ivan venčali 25. maja 2013. godine i da žive u Smederevu.

Tunis

- Moja ćerka je jedno vreme živela u Oslu, a kada se vratila, zaposlila se u Ekonomskoj školi i predaje engleski jezik, a Ivan radi u Beogradu u firmi „EUnet“. Izvinite, ali ne mogu više da pričam, čekam vesti o Mariji, jedva se suzdržavam da ne zaplačem - naveo je Marijin otac, koji je spreman da ide u Tunis.

Prema rečima Jasne Zrnović, konzula Ambasade Srbije u Tunisu, koja je sa povređenima u bolnici u Susu, Ambasada čini sve što je u njenoj mogućnosti da pomogne.

Tunis

Bolnica u kojoj je Marija juče operisana

Tunis

- Marija Milošević je, nažalost, teško povređena, sa prekidom kičmene moždine, a trenutno se nalazi na operacionom stolu i lekari pokušavaju da urade šta je moguće u ovom trenutku. Zajedno sa ambasadorom Nikolom Lukićem nalazim se u bolnici u Susu, u kojoj je smešteno dvoje srpskih državljana koji su teže povređeni u nesreći koja se dogodila prilikom izleta „Saharska avantura“ u organizaciji agencije „Sanlajn travel“, koja dovodi turiste iz Srbije - rekla je Zrnovićeva u telefonskoj izjavi Tanjugu.

- Četvoro srpskih državljana koji su takođe bili u tom džipu je lakše povređeno. Oni su otpušteni iz bolnice i vraćeni u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui. Ambasada nije dobila zvaničan izveštaj policije o nesreći - rekla je ona.

„Sanlajn travel”: Smešteni u najboljoj klinici

Agencija „Sanlajn travel“ je saopštila da su Marija i Ivan bili na redovnom dvodnevnom izletu u Sahari, na kojem u poslednjih 10 godina učestvuje oko 65 odsto svih gostiju.


- U pustinji se tokom vožnje džipovima, za sada iz nepoznatih razloga, desila nesreća u kojoj su putnici povređeni. Kako je to vrlo nepristupačan i policijskim nadzorom nedovoljno pokriven teren, na zvaničan policijski izveštaj i dalje čekamo. Ono što je najvažnije jeste da su putnici hospitalizovani u najkraćem mogućem roku i da se oboje nalaze u najboljoj privatnoj klinici u Susu i jednoj od najboljih u Tunisu, klinici „Les Oliviers“, iako nisu bili zdravstveno osigurani - navodi se u saopštenju.


U agenciji dodaju da u ovom momentu jedino što mogu da učine, kao turistička agencija, jeste da se brinu o povređenima.


- Omogućićemo roditeljima ili najbližim rođacima da se prevezu i smeste nedaleko od same klinike i konačno vratimo putnike za Beograd, onda kada to njihovo zdravstveno stanje bude dozvoljavalo - rekla je Ana Vukadinović, komercijalni
direktor agencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP