Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRUGI ČOVEK BIA PADA NA PRISLUŠKIVANJU

Markoni sat i po ugovarao reket sa Peuračom!

Autor: S. Vojinović | 31.03.2014 - 20:00:00h | Komentara: 1

Zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni „pašće“ u slučaju uzimanja mita od 15.000 evra od firme „Menpauer“, i to tako što je policija prilikom prisluškivanja Dragoljuba Peurače, uhapšenog direktora Inspekcije rada, slučajno otkrila razgovore i SMS-ove koje su njih dvojica razmenjivali 19. marta u beogradskom hotelu „Hajat“ i koje ukazuju na umešanost Markonija u reketiranje, saznaje „Alo!“.

Dragan Marković Markoni

Dragan Marković Markoni | Foto: Oliver Bunić

 

Iako nisu uhvaćeni na delu, kako se spekulisalo, iz transkripta jednoipočasovne komunikacije Dragana Markovića i uhapšenog
direktora Inspekcije rada vidi se da je reč o klasičnom reketu

Iako do primopredaje novca nije došlo, kako se spekulisalo u medijima, među čak 300 stranica transkripata prisluškivanja Peuračinog telefona nalazi se i transkript jednoipočasovne komunikacije Peurače i Markovića, iz koje se može utvrditi da je u pitanju klasičan reket.

- Markovićev telefon, zbog funkcije na kojoj se nalazi, nije tek tako lako staviti na mere, ali smo prilikom prisluškivanja Peuračinog mobilnog „uhvatili“ njihove razgovore i poruke, i to u više navrata. Pored toga, oni su se najmanje jedanput videli u „Hajatu“ tog dana, a par puta se čuli i razmenili SMS-ove - navodi sagovornik „Alo!“.

On zbog dalje istrage nije želeo da govori o detaljima sadržaja tog transkripta, ali ono što je evidentno jeste da je, i pored toga što Peurača nije uhvaćen na delu, na osnovu saznanja i operativnih podataka prikupljeno dovoljno dokaza za istragu i hapšenje Peurače.

Dragoljub Peruača

Dragoljub Peruača | Foto: youtube

 

Vučić: O Markoviću posle Brisela
Vicepremijer Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije po povratku naše delegacije iz Brisela raspravljati o razrešenju drugog čoveka BIA Dragana Markovića Markonija.
- Lično ću na sednici Vlade zatražiti da se ceo slučaj istraži do kraja - rekao je Vučić.

- Prvobitno je novac Peurači trebalo da bude predat u „Hajatu“, ali je onda došlo do promene plana i pare smo u koverti pronašli u stolu jedne advokatske kancelarije. Njemu je taj novac trebalo da preda neko od advokata. Što se tiče Markovića, on zasada nije osumnjičen, ali osnovano sumnjamo da je znao za sve to. Naročito posle poligrafa, na kom je pao kod ključnih pitanja. Pošto detektor laži ne može isključivo da se koristi u procesu protiv nekoga, Marković zasada nije osumnjičen. Međutim, ovih dana biće saslušano još nekoliko lica i, ako bude potrebno, Marković bi ponovo mogao da se nađe u policiji - priča naš sagovornik.
Inače, policija je slučajno, prisluškujući Peuraču, otkrila i pokušaj reketiranja još 50.000 evra od drugih preduzeća.

- Dok smo ga imali na merama, slučajno smo saznali da nije u pitanju samo 15.000, već 65.000! Istraga će biti proširena, a i ta lica uskoro ćemo saslušati - kaže izvor „Alo!“ iz istrage.

Markoni traži razrešenje

Zamenik direktora BIA Dragan Marković podneo je danas zahtev za razrešenje sa te funkcije, potvrđeno je Tanjugu u Bezbednosno informativnoj agenciji.

Marković je u petak saslušan u svojstvu građanina u istrazi koja se vodi protiv direktora Direktorata za inspekciju rada u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Dragoljuba Peurače i "pao" na poligrafskom testu na ključnim pitanjima vezanim za uzimanje novca i Peuraču. Marković, poznatiji kao Markoni, pristao je da se poligrafski testira, a saslušavan je u svojstvu građanina po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal u istrazi koja se vodi protiv Peurače, a koja se odnosi na visoku korupciju i primanje mita. On je juče demantovao pisanje pojedinih medija da ima veze sa događajima zbog kojih je Peurača lišen slobode i najavio da će podneti zahtev direktoru BIA da ga razreši funkcije.

BIA

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković komentarišući to što Marković nije prošao poligraf rekao da to pokazuje da se društvo u Srbiji nalazi u zapuštenom stanju.

"Taj slučaj je samo alarm za stanje u kome se društvo nalazi, a ono se nalazi u jednom stanju zapuštenosti i nebrige i to je rezultat višegodišnjeg i višedecenijskog lošeg upravljanja državom", rekao je Selaković i dodao da ne taj konkretan slučaj ne želi da komentariše, ističući da treba sačekati rezultate same istrage.

Poslednji komentari
  • Kostadin Vreme: 01.04.2014 07:23h

    Provera imovinskog stanja svih partijskih kadrova na funkcija.a Metod koji se koristi na zapadu. Ukrštena provera - poerđenjem prihoda i rashoda. Primer je da kod nas većina postavljenih neljudi ima prihode desetinu ili stotinu pa i hiljadu puta manje or raskoda i imovine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP