Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RONIOCI PRONAŠLI MALIŠANE KOJE JE BUJICA UDAVILA U TURIJI

Maša (3) nađena pod stablom, Martin (1) u traktorskoj gumi!

Autor: B. J. | 25.04.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

„Pustite me samo da je vidim još jedanput, moram da je vidim, molim vas“, vrištala je juče od bola Biljana Milenković (27) iz Bankovca kod Aleksinca, nakon što je pronađeno telo njene ćerke Maše (3), koja se sa bratom Martinom (1) prethodnog dana udavila u reci Turiji.

Mališane pronašli  ronioci Gorske službe i žandarmerije

Mališane pronašli ronioci Gorske službe i žandarmerije | Foto: K. Kamenov

Posle višečasovne potrage, telo devojčice pronašli su ronioci Gorske službe spasavanja (GSS) juče oko 11.30 ispod oborenog stabla u rečnoj okuci, oko 500 metara od mesta gde je dan ranije upala u vodu, bacajući kamenčiće. Dva časa kasnije, oko kilometar nizvodno prema ušću u Južnu Moravu, ronioci žandarmerije, našli su i beživotno telo njenog brata Martina, sklupčano u traktorskoj gumi na sredini reke.


Devojčica je nađena u odeći koju je imala na sebi kada je nestala - braon jaknici sa kapuljačom, crvenim pantalonicama i roze cipelicama. Dečje ručice zgrčile su se nepomično, kao da spava...

Pretraživali pedalj  po pedalj

Pretraživali pedalj po pedalj | Foto: K. Kamenov

- Kukao sam celu noć. Ostao sam bez oba deteta, kao da sam se kamenom u boga bacao... Da sam bio na obali u tom trenutku, život bih dao samo da ih spasim. Ne bih mogao da podnesem da nisu nađeni. Sada barem mogu da ih sahranim kako treba, po običajima. Da znam da su na groblju - jedva je govorio otac Goran, koji je sve vreme pratio pretragu spasilaca kraj reke.


Guma u kojoj je Martin nađen

Guma u kojoj je Martin nađen | Foto: K. Kamenov

Majka Biljana juče od bola nije mogla da razogovara sa novinarima.
- Jao, Mašo, jao, Martine... Koga će majka sada da oblači, koga će majka sada da uspavljuje. Dušice moje zlatne - ječala je Biljana.


Spasioci GSS podeljeni u četiri tima, pretraživali su pedalj po pedalj rečnog korita i priobalja, zavirivali u svaki vir i ispod svakog stabla. Ronioci GSS-a našli su telo devojčice na mestu koje su samo 40 minuta ranije već pregledali ronioci žandarmerije, pa se pretpostavlja da ga je voda u međuvremenu premestila.

Majka

Majka | Foto: K. Kamenov

- Sa kolegom sam pregledao obale kada sam na jednom oštrom rečnom zavoju, ispod stabla u vodi, napipao nešto nalik na leđne pršljenove. Pomislio sam da je kičma deteta, pa sam pozvao kolegu da proverimo. Ispostavilo se da je telo devojčice - kaže ronilac GSS-a Marko Miladinović.

Majka zadržana u policiji
Nakon pronalaska tela dece, majka Biljana zadržana je u policiji do 48 časova zbog sumnje da je počinila teško delo protiv opšte sigurnosti. Ona se sumnjiči da se nije adekvatno starala o deci u momentu tragedije. Biljana je prijavila da je Maša upala u vodu dok je bacala kamenčiće, a da je ona pala u reku sa Martinom u rukama kada je pokušala da joj pomogne.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 25.04.2014 10:59h

    Niste bas morali ovakve slike da stavaljate jbg.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP