Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVA I UŽAS U ČOKI

Masakrirao ženu, pa nemo posmatrao svoje krvavo delo!

Autor: N. Kolundžija | 11.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Andreu Lajčak (38) sa više uboda kuhinjskim nožem u stomak juče je usmrtio njen suprug Gabor Lajčak (46). Zločin se odigrao u njihovoj kući u ulici Moše Pijade broj 101 u Čoki, dan nakon što je policija protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, nakon što ju je 6. decembra brutalno pretukao. Lajčak je već robijao zbog obljube njihove ćerke!

Četiri dana pre ubistva Davor Lajčak brutalno pretukao Andreu jer je tražila polovinu kuće

Četiri dana pre ubistva Davor Lajčak brutalno pretukao Andreu jer je tražila polovinu kuće

Prema nezvaničnim podacima, zločin je otkrila policijska patrola prilikom obilaska ove porodice na osnovu prijave Centra za socijalni rad za nasilje u porodici. Prema policijskim izvorima, prizor na koji su naišli bio je zastrašujuć.


- Beživotno telo žene, kao i soba, bili su obliveni krvlju, a Gabor je nemo posmatrao vlastito krvavo delo. Kraj tela je pronađen nož kojim je izvršen zločin - kaže sagovornik „Alo!“.

Gabor je 2009. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog obljube svog maloletnog deteta, a incest je policiji prijavila supruga Andrea. Posle izlaska iz zatvora u kojem je proveo tri godine i osam meseci, nastavili su da žive zajedno, iako su bili razvedeni. Gabor nije imao stalno zaposlenje i odlazio je u nadnice, a najčešće je zarađivao radeći oko stoke, dok je Andrea, osim vođenja domaćinstva, opsluživala bolesnu stariju ženu u komšiluku. Prema izjavi direktorke Centra za socijalni rad iz Čoke Aleksandre Raičević, Andrea je bila hrabra i odvažna žena.

Pričalo se  da je sklon nasilju, ali niko nije znao da je spreman na ovakav zločin:  Komšija Duško  Lagundžin

Pričalo se da je sklon nasilju, ali niko nije znao da je spreman na ovakav zločin: Komšija Duško Lagundžin


- Živeli su odvojeno, ali pod istim krovom u kući, a zajedničko im je bilo samo kupatilo. Andrea se policiji žalila na njegovo nasilno ponašanje i u ponedeljak je došla u Centar sa istom žalbom, jer je sudski tražila da se polovina kuće prepiše njoj, sa čime se Gabor nije slagao. Preduzeli smo sve mere zaštite i Gaboru uručili pismeno upozorenje, međutim, niko nije pomišljao da će se dogoditi zločin. Danas je trebalo da dođe po novac koji joj je dodeljen od strane Centra - kaže Aleksandra Raičević.

Duško Lagundžin, koji živi u komšiluku, kaže da se često sretao sa Andreom i Gaborom i da su živeli kao dobre komšije.
- Govorilo se da je Gabor sklon nasilničkom ponašanju, ali niko nije mogao da pretpostavi da je spreman i za ovakav zločin - kaže on.

Andrea i Gabor imaju dvoje dece. Devojčica, koju je obljubio otac, sada ima vlastitu porodicu i ne živi sa roditeljima, dok je sin, rođen 2004. godine, trenutno kod Andreine rodbine.

Policija dan ranije podnela prijavu za nasilje u porodici


„Na osnovu konsultacije sa javnim tužiocem iz Kikinde, koji se izjasnio da se podnese krivična prijava u redovnom postupku, policija je 9. decembra protiv osumnjičenog podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je 6. decembra počinio krivično delo nasilje u porodici. Krivična prijava ga tereti da je bivšoj suprizi naneo teške telesne povrede, koje su konstatovane u Domu zdravlja u Čoki“, saopštila je policija juče.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP