Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

APELACIONI SUD U BEOGRADU

Mašini otmičari ostaju u pritvoru

Autor: Tanjug | 10.06.2015 - 12:35:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor troma francuskih državljana, osumnjičenih da su 13. marta oteli dvogodišnju Mašu P.

Hepiend:  Maša s ocem

Hepiend: Maša s ocem | Foto: MUP Srbije

Portparol suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je osumnjičenima pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti i da prema ovoj odluci može da traje do 11. septembra.
Kada su u pitanju razlozi za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva, Apelacioni sud je imao u vidu da su u pitanju francuski državljani bez prijavljenog boravišta na teritoriji Srbije i da su se nakon izvršenja krivičnog dela, za koje se sumnjiče, uputili međunarodnim putem u bekstvo.
"Nisu se zaustavili na znak pripadnika MUP-a već su nasilnim putem probili naplatnu rampu ne zaustavivši se, a što ukazuje da će se saokrivljeni, ukoliko se nađu na slobodi, dati u bekstvo", smatra Apelacioni sud, navela je Piljić.
Za ovo krivično delo, kako je podsetila, zaprećena je kazna zatvora od preko 10 godina, a pored toga postoji osnovana sumnja da su maloletno dete tokom dana na sred ulice primenom sile oteli iz ruku majke.
"Navedene okolnosti se tiču izvršenja krivičnog dela, a za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili, prouzrokovali su veliko uzmenirenje javnosti", dodala je Piljić.
Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi istragu povodom otmice deteta protiv Sebastijana Mišela Branša (46), njegove supruge Sandrin Aleksija Gorin Branša (49) i pastorke Kristel Emelin Ulijet (26).
Ova trojka je osumnjičena da su uz upotrebu sile oteli devojčicu, a potom svojim vozilom BMV pokušali da napuste zemlju, ali ih je sprečila pravovremena intervencija policije.
Uhapšeni su dva sata posle otimanja devojčice iz ruku majke Mirjane, na auto-putu Beograd-Zagreb, kod izlaza za Sremsku Mitrovicu.
Tokom vožnje Maša je potpuno presvučena, a kosa joj je bila vezana u repiće, kako ne bi odgovarala opisu koji je majka dala.
Sumnja se da je ova trojka delovala organizovano, tako što je Branša otrgao devojčicu i gurnuo majku, njegova supruga je bila za volanom automobila, dok je njena ćerka Kristel glumila majku devojčice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP