Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZULUMĆARI

Mašu oteli da bi je prodali!

Autor: J. P. - R. B. - R. Ć. - I. Ž. - S. V. - M. D. | 14.03.2015 - 14:15:00h | Komentara: 5

Filmska otmica dvogodišnje Maše Prenković iz Beograda, koja je juče digla celu Srbiju, okončana je podjednako filmski - hapšenjem troje otmičara posle potere koja je trajala dva sata.

Spasena iz kandži zulumćara: Mala Maša

Spasena iz kandži zulumćara: Mala Maša

Uhapšeni su M. S (47), S. A. G. (50) i Š. E. K (26), sve troje francuski državljani. Nakon što su detence istrgli iz ruku majke Mirjane Paunović Prenković, otmičari su se zaputili prema granici, probili su blokadu kod naplatne rampe u Šimanovcima kada je policajac pokušao da ih legitimiše i pojurili ka Sremskoj Mitrovici.

 

Policija je nastavila „presretačima“ i helikopterom da ih prati, da bi ih, na kraju, uhvatili kad su pokušali da bace dete i pobegnu kroz blato. Kako „Alo!“ saznaje, otmičari su nameravali da dete preprodaju, ali će istraga pokazati šta im je bila prava namera.

Hapšenje otmičara u Sremskoj  Mitrovici

Hapšenje otmičara u Sremskoj Mitrovici


Pritvor za otmičare

Kako “Alo!” saznaje, troje uhapšenih juče je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.
- Još nije potvrđeno da li su dete hteli da zadrže za sebe ili da traže otkup za njega. Dok su vozili ka izlazu iz naše zemlje nisu kontaktirali sa porodicom, što nas navodi na pomisao da je u pitanju čista trgovina ljudima - objašnjava naš sagovornik iz policije i dodaje da tome u prilog govori i činjenica da su imali spreman pasoš na dete rođeno 2013. godine i samo im je trebalo da pronađu pravo detence. Otmičari su juče popodne u pratnji policije dovezeni u PU za Grad Beograd, gde će ih saslušati tužilac.

- Kada su shvatili da ih policija sustiže, oni su zaustavili automobil i počeli da sa detetom u naručju da beže pešice kroz blato. Ubrzo zatim su pokušali devojčicu da bace preko ograde i tada ih je policija uhapsila - kažu u policiji.

Kidnaperi su kod sebe imali francuske pasoše za koje se pretpostavlja da su lažni, ali i jedan pasoš spreman za dete sa fotografijom koja ne odgovara maloj Maši. Posle hapšenja, stariji muškarac otmičar pričao je na francuskom jeziku, a njegove dve saučesnice na španskom. Kako je kasnije utvrđeno, sve troje su francuski državljani.

- Dvoje starijih otmičara trebalo je da se predstavljaju kao baba i deda, koji putuju sa svojom ćerkom i unučetom. Trojka je posle otmice rumunske tablice na BMW-u zamenila francuskim, a u automobilu je očigledno sve bilo pripemljeno za otmicu deteta pošto su imali i auto-sedište za dete. Takođe, tokom bekstva oni su presvukli Mašu i umotali je u ćebe kako bi što više ličila na fotografiju deteta iz lažnog pasoša. Na zadnjem sedištu bile su nabacane stvari kako bi zavarali trag carinicima - kažu nam u policiji.

Spremljen pasoš

Spremljen pasoš


Ova filmska otmica male Maše dogodila se juče usred bela dana u Beogradu! Otmičari su oko podneva zaustavili automobil BMW 5, bugarskih registarskih tablica, u ulici Braće Jerković kod broja 227 i od majke Mirjane Paunović Prenković, koja je išla ulicom otrgli ćerku, ubacili je u kola i odvezli se.

Preživeli pakao: Prenkovići sad na okupu

Preživeli pakao: Prenkovići sad na okupu


Kako „Alo!“ saznaje, dok se Mirjana vraćala sa ćerkom iz prodavnice, put joj je preprečio automobil sa zatamljenim staklima koji je vozila žena, a iz koga je izašao ćelav muškarac, obučen u crno odelo, odgurnuo je svom snagom da je pala na asfalt i istrgao joj dete iz ruku i vratio se u kola. Dok su šokirani prolaznici vrištali, majka je uspela da ustane i pokušala da posegne za ćerkom, ali joj je otmičar priklještio vratima ruku, a vozač dao gas i otperjao.

 
Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je nesrećnu ženu odvezla u Urgentni centar, dok je policija istog momenta zatvorila sve prilaze i izlaze iz grada, kao i granične prelaze i krenula u poteru za otmičarima. Svedoci su ispričali da su u kolima bili devojka plave kose i čovek star oko 50 godina.

Otrgli joj dete iz naručja: Majka Mirjana

Otrgli joj dete iz naručja: Majka Mirjana


Pripadnici MUP-a su, čim su preuzeli dete, pozvali oca Damira Prenkovića, koji se već nalazio na mestu otmice i poslali mu putem „Vajbera“ sliku devojčice kako bi je prepoznao. Kada je potvrdio da je reč o njegovoj ćerki, samo što nije pao u nevest, a okupljeni građani su radosno viknuli „bravo, policija”.

Mesto zločina: Maša oteta u naselju Braće Jerković

Mesto zločina: Maša oteta u naselju Braće Jerković


Policajci su, nakon prepoznavanja, devojčicu odveli u stanicu u Sremskoj Mitrovici. U međuvremenu, majka devojčice koju su odvezli u Urgentni centar, bila je u totalnom šoku, a nakon pregleda konstatovane su joj ogrebotine po kolenima i polomljen joj je domali prst leve ruke.

Direktor u građevinskoj firmi

Otac Damir Prenković je direktor u beogradskoj firmi „Invekom gradnja“, od njenog osnivanja 2010. Kompanija se bavi procenom, veštačenjem i konsaltingom. Prema podacima na sajtu Agencije za privredne registre (APR), kompanija ima četiri zaposlena, a prošlu godinu su završili sa profitom od 1,4 miliona dinara, dok su u prethodnoj godini imali dobit od 1,09 miliona dinara. Prema dostupnoj dokumentaciji, u poslovanju ove firme ne vidi se ništa sporno zbog čega bi neko pokušao da iznudi novac nekom od zaposlenih ili pak napakosti na bilo koji način.

„Gde si, ljubavi tatina?“: Najsrećniji trenutak kada je Damir ugledao ćerku

„Gde si, ljubavi tatina?“: Najsrećniji trenutak kada je Damir ugledao ćerku

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović

Stefanović: Izbegnut najstrašniji scenario


Ministar policije Nebojša Stefanović, koji se u trenutku prijavljivanja otmice deteta nalazio na snimanju emisije, odmah je prekinuo sve i uključio se u akciju spasavanja deteta.
- Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Srećom, izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno - naglasio je Stefanović, dodajući da policija za sad ima samo podatke iz pasoša otmičara, a utvrđuje se da li su te isprave falsifikovane. Pripadnike MUP-a na Tviteru je pohvalio premijer Aleksandar Vučić.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 14.03.2015 16:09h

    Da ima zakona i pravde ti manijacili bi tamnovali do kraja zivota ali u Srbiji

  • babujka Vreme: 14.03.2015 16:11h

    Sta ova familija izjavljuje o cemu se tu radi...

  • Ena Vreme: 14.03.2015 17:38h

    Da li iko normalan veruje u ovu priču?!

  • CIRINELA Vreme: 14.03.2015 18:19h

    Ne mogu da verujem da ste ovakvu neistinu napisali.

  • Franjo Vreme: 15.03.2015 07:24h

    Mogu otmičari sad da pričaju (čitaj-lažu) šta žele ali činjenica je - da su oni oteli malo dete i mogli su vrlo lako da ga ubiju, prodaju, naprave roba, i još 1000 drugih loših scenarija koje tim kriminalcima može pasti na glavu i koje su osujećene zahvaljujući požrtvovanju naše policije.Francuskim vlastima ih NIPOŠTO ne treba prosleđivati jer oni neće biti adekvatno osuđeni tamo. njihovi advokati će da kažu kako mu je mama dirala puricu a ženskama - ćurkice, te da imaju ožiljke iz detinjstva, te će jadni dobiti simbolične, kazne po nekoliko meseci. SUDITI im u SRBIJI, jer su tu i napravili zločin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP