Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRALJEVO

Među uhapšenima zbog mita i jedan policajac!

Autor: A. O. | 10.02.2015 - 11:25:00h | Komentara: 0

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u Kraljevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili pet osoba, među kojima je i policijski službenik, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita i davanje mita.

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Shutterstock

Uhapšeni su I.S. (1970), policijski službenik iz Kraljeva, Lj.O. (1962), advokat iz Čačka, M.M. (1955), vlasnik dve agencije u Kragujevcu i posrednik, A.K. (1971), radnik u ove dve agencije i posrednik i D.Z. (1956) iz Čačka – posrednik.
Sumnja se da je krivično delo izvršeno u periodu od avgusta 2014. do kraja januara ove godine, tako što je I.S. advokatu Lj.O. lično ili preko posrednika, za novčanu naknadu dostavljao podatke o saobraćajnim nezgodama na području Srbije i podatke o povređenim i oštećenim osobama u saobraćajnim nezgodama, koji su mu bili dostupni u obavljanju poslova.
Po realizaciji predmeta i naplati naknade štete za osobe čije je podatke I.S. dostavio, advokat Lj.O. mu je lično ili preko posrednika M.M, A.K. i D.Z. plaćala u gotovom i to 20 evra za dostavljanje podataka o osobama koje su u saobraćajnim nezgodama lakše povređene, 30 evra za podatke o osobama sa težim povredama i 50 evra za podatke o osobama koje su nastradale u saobraćajnim nezgodama.
Dosadašnjim radom je utvrđeno da je I.S. u navedenom periodu, advokatu Lj.O. omogućio da dođe do podataka za više od 40 oštećenih sooba, koje su pristale da ih ona zastupa pred nadležnim sudovima u postupku nadoknade štete od osiguravajućih društava.
Za ovu uslugu dobio je ukupno 310 evra i 41.000 dinara, pribavivši tako imovinsku korist za sebe i druge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP