Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GLASNO

Mesarović: Nisam ja
samu sebe birala!

Autor: Beta | 21.02.2013 - 11:32:00h | Komentara: 2

Bivša predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila je da je smenjena iz političkih razloga, koji su "nevešto i nestručno sakriveni u takozvanom sprovođenju odluke Ustavnog suda".

Mesarović je u komentaru za današnje izdanje lista "Blic" ocenila da sudstvo nije uspelo da sačuva svoju nezavisnost od izvršne i zakonodavne vlasti.

Nata Mesarović

Nata Mesarović: Sila je pobedila pravo!

"Opet je sila pobedila pravo. Predlagač smene nije zakonom ovlašćen da je u datoj situaciji traži", kazala je Mesarović za čiji je prestanak funkcije juče glasalo 138 poslanika vladajuće koalicije, a protiv su bili poslanici opozicije iz Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije.
Mesarović je istakla da poslanici koji su je juče smenili, primenjuju istu sankciju za sopstveno neustavno ponašanje.
"Podsetiću da nisam ja donela neustavnu odredbu tog zakona i nisam sama sebe birala na te funkcije", dodala je Mesarović.
Ona je odbacila optužbe da je odgovorna za neuspeh reforme pravosuđa.
"Jedina i prava istina je da je reformu pravosuđa odredila i koncipirala Narodna skupština i to na predlog Vlade, na osnovu Ustava i Ustavnog zakona, kao i kasnije donetih zakona. Onako kako su Vlada i Skupština propisali, tako je VS S ostupio i ja kao njegov predsednik", dodala je Mesarović.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 21.02.2013 12:02h

    Opet gospođa koja je bila na visokoj funkciji misli samo na sebe ,svoje najbliže, i na politiku ,a najveća šteta koja se mogla naneti jednom narodu su sudije koje je ona birala.

  • AleksandarVeliki Vreme: 24.02.2013 04:28h

    pa obično onaj ko je politički postavlje bude i politički smenjen... šta tu ima neobično... znala je ona to odlično, zato se i potrudila da dok je na funkciji skine kajmaka što više može... niko od državnih funkcionera nije imao veću platu od dotične i niko nije toliko očigledno zapošljavao svoje najbliže za isto tako veelike plate... pitam se samo da li joj je sve to dozvoljeno jer je osudila ubice djindjića ili je to zaslužila na lepe oči...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP