Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJSKUPLJI SRPSKI ZATVORENIK PONOVO IZAZVAO INCIDENT

Miladin
opet bije!

Autor: DANICA ĆURUVIJA | 07.11.2013 - 10:16:00h | Komentara: 25

Miladin Kovačević (26), koji je odležao dvogodišnju kaznu zatvora zbog prebijanja američkog studenta Brajana Štajnhauera, ponovo je izazvao incident na košarkaškoj utakmici u Smederevu, na kojoj je šutnuo i pljunuo igrača protivničkog tima Darka Rnića (31), ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Miladin Kovačević

Miladin Kovačević

Najskuplji srpski zatvorenik, zbog koga je naša vlada platila 900.000 dolara odštete Štajnhauerovoj porodici, od septembra igra za Košarkaški klub Meridijana iz Novog Sada, a zbog ovog incidenta kažnjen je od Košarkaške lige Srbije sa 30.000 dinara.

Miladin Kovačević

*Kliknite za uvećanje

 

Priznao krivicu

Kovačević je izdržavao kaznu zatvora od dve godine, koja mu je ublažena Zakonom o amnestiji. Kaznu je počeo da izdržava 2010, a prethodno je u pritvoru u Beogradu proveo dva meseca, kao i mesec dana u Americi, iz koje je pobegao. Njemu je posle puštanja iz bostonskog pritvora srpski konzul u Njujorku pomogao da pobegne u Srbiju, zbog čega je vođena istraga i u Americi i u Srbiji. Miladin se tokom suđenja 2010. nagodio s tužilaštvom i prihvatio da bude osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. On je početkom 2012. godine uložio molbu za ublažavanje kazne, koja je odbijena.

Na utakmici odigranoj 26. oktobra, u dvorani sportskog centra „Smederevo“, koju je Miladinova ekipa izgubila, on je po isteku 40 minuta, pod košem Smederevaca, jako odgurnuo centra domaće ekipe, oborio ga na pod, a potom i šutnuo u nogu!
- Kovačević je uhvatio Rnića, jako ga gurnuo i oborio na pod. Kada su izgubili utakmicu, prošao je pored Rnića, koji je još ležao na parketu, i šutnuo ga. Rnić je ustao i krenuo da ga pita u čemu je problem, pa su počeli da se svađaju i psuju. U jednom momentu, Kovačević je besno pljunuo Rnića, a igrači obe ekipe sprečili su da dođe do fizičkog obračuna dvojice košarkaša - kaže izvor našeg lista, navodeći da je Kovačević postupio grubo i bahato.

Kako naš list saznaje, košarkaši Meridijane su bes zbog izgubljenih bodova iskalili u svlačionici domaćina, u kojoj su oštetili slavine, fenove za kosu, sušilice za ruke i dozere za sapun. Zbog incidenta u svlačionici pozvana je i policija, a delegat utakmice je uzeo izjave od Kovačevića i Rnića, koji mora da plati kaznu od 12.000 dinara zbog verbalnog sukoba sa centrom gostujuće ekipe. Delegat je sačinio izveštaj o incidentu koji je, kao i polcijski izveštaj, prosleđen Košarkaškom savezu Srbije.

Brajan Štajnahauer

  • Brajan Štajnhauer (26) | Foto:
  • Brajan Štajnahauer | Foto:

Miladin Kovačević je iz zatvora u Somboru izašao krajem novembra prošle godine, a Srbija je za njegovu slobodu iz budžeta izdvojila 900.000 dolara kako bi ga za nasilničko ponašanje u Americi optužili u Srbiji. On je optužen da je 4. maja 2008. brutalno pretukao studenta Brajana Štajnhauera, kome je pritom naprsla lobanja na nekoliko mesta. Brajan je zadobio povrede opasne po život, a za Kovačevićem je i dalje na snazi poternica u okrugu Brum, u saveznoj državi Njujork, u kojoj je počinio krivično delo.

Studira pravo u Novom Sadu
Novosadski košarkaški prvoligaš Meridijana angažovao je na dve godine Miladina Kovačevića nakon njegove odluke da se vrati košarci. Dragan Gutović, sportski direktor Meridijane, negirao je juče da je Kovačević udario Rnića, tvrdeći da je bilo „nekog koškanja“, i da su njihovi igrači demolirali svlačionicu Smederevcima. „Oni su se pogurali i pokoškali posle utakmice, nakon čega su se posvađali i psovali jedan drugog. Kovačević će da plati 30.000 dinara“, rekao je juče za naš list Gutović, koji nam je otkrio da Kovačević sada na trećoj godini Pravnog fakulteta u Novom Sadu, tvrdeći da je on „inteligentan i dobar mladić, koji je odslužio svoje“, te da bi mediji trebalo da ga ostave na miru.

Poslednji komentari
  • maja Vreme: 07.11.2013 10:36h

    bruka i sramota

  • gacikus Vreme: 07.11.2013 10:38h

    A STO SMO DALI ?, I ODKUD .UKRALI SU OD NAS KOJI NERADIMO, I OD ONIH KOJI RADE ,AOD OVIH STO PI KUOLARIMA LAPRDAJU ,E ONI NISU IMALI OD KOGA PA AJD OD NAS

  • jocaaa Vreme: 07.11.2013 11:00h

    ovaj u 26god izgleda kao svarceneger u 56....oklembesio se od steroida...

  • vlada Vreme: 07.11.2013 11:04h

    Pustite ga na sever, da vidimo harambasu

  • grada Vreme: 07.11.2013 11:38h

    Za tako djubre su dali pare poreskih obveznika dok nam bolesna deca umiru jer nema para za njihovo lecenje! Srbija i treba da nestane kao drzava, kad je ovo u njoj normalno!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP