Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICA IVANA STAMBOLIĆA:

Mile Luković Kum umešan u ubistvo Slavka Ćuruvije!

Autor: M. D. | 05.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Nenad Ilić, nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije, izjavio je juče pred Višim sudom u Beogradu da je jedan od vođa zemunskog klana Mile Luković (ubijen u martu 2003. godine), učestovao u ubistvu novinara i vlasnika “Dnevni telegraf” Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Mile Luković

Mile Luković | Foto: RAS

Ilić, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića 2000. i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi iste godine, doveden je iz zatvora da svedoči na suđenju trojici bivših radnika beogradskog centra Državne bezbednosti zbog optužbi za pomaganje u neuspelom atentatu na lidera SPO.


Misleći da svedoči na suđenju za ubistvo Ćuruvije, koje inače nije ni počelo, Ilić je počeo da priča da nema veze sa tim slučajem i da ne zna mnogo o tome, ali da ima saznanja da je u tome učestvovao Mile Luković. Na pitanje da li priča o slučaju “Ćuruvija”, Ilić je odgovorio potvrdio, nakon čega je ispitivanje prekinuto, a njemu je ukazano da svedoči u postupku za atentat na Vuka Draškovića.

Slavko Ćuruvija

Slavko Ćuruvija | Foto: Nebojša Raus


O slučaju “Drašković”, Ilić je ponovio svoje ranije tvrdnje da mu je 2003. naloženo da laže i da da izjavu koja će teretiti optužene kako bi izdejstvovao povoljniji položaj za sebe, ali da je kasnije promenio iskaz kada je shvatio da je izigran.

- Razumite, to su bile godine kada je ubijen premijer. Meni su se u zatvoru pojavili policajci i rekli da ako optužim Milana Radonjića, Ratka Romića i Stevana Bastu imaću neku šansu da se dogovorim o svom statusu. Hteo sam da se spasem višegodišnje robije. Zato sam ispričao sve kako su hteli, ali sam ipak u nekim delovima ostao namerno nedorečen - rekao je Ilić.

Nenad Ilić svedočio juče u  Višem sudu

Nenad Ilić svedočio juče u Višem sudu | Foto: RAS


On je dodao da je istina da nema nikakve veze sa atentatom na Draškovića, kao i da ne zna da li optuženi Radonjić, Romić i Basta imaju nekakve veze s tim, jer je on bio samo “prašinar“, a oni operativci. Osim njega, saslušan je i nekdašnji šef DB-a Radomir Marković, takođe osuđen na višegodišnju kaznu robije, koji je odgovorio na nekoliko proceduralnih pitanja i ponovio da sa atentatom na Vuka Draškovića nema nikakve veze. Suđenje se nastavlja 29. septembra.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, načelnik odeljenja u tom centru za unutrašnji ekstremizam Ratko Romić, kao i bivši načelnik za spoljni ekstremizam Stevan Basta.
Poslednji komentari
  • mlm Vreme: 05.09.2014 11:47h

    hahaha, dolazi polako i na red ko je likvidirao Lukovica i Spasojevica, ko se to nama uplasio tada, da ne progovore, hihi

  • Mrčo Vreme: 05.09.2014 12:10h

    A jel ste kuma izvadili iz groba i ispitivali u tuzislastvo? Ma dajteee!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP