Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUDIJA JOŠ ČEKA MILIĆEVA:

Milićev objašnjava kako je zgazio Luku Jovanovića, gde se i zašto skrivao!

Autor: D. Ćuruvija / Tanjug | 08.09.2014 - 07:59:00h | Komentara: 5

Marko Milićev osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula u kojoj je nastradao Luka Jovanović, kako se očekuje, trebalo da bude priveden sutra u Palatu pravde, rekao je za "Alo.rs" Milorad Konstantinović, advokat Milićeva po službenoj dužnosti. On je precizirao da još uvek nije dobio nikakav poziv niti je telefonskim putem obavešten o hapšenju Milićeva i njegovom saslušanju što je po zakonu obavezno. U Trećem osnovnom sudu u Beogradu nam je rečeno da u ovom trenutku još nema informacija o hapšenju Milićeva a da je policija dužna da o tome obavesti sudiju za prethodni postupakm koji će ga saslušati. Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni gde se i zašto skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

- Sud mora da ima saznanje da je u pitanju Milićev a u dopisu mora da bude navedeno od koga trenutka mu teče rok od 48 sati u kojem bio trebalo da bude saslušan - kaže sagovornik "Alo.rs" iz Trećeg osnovnog suda.

Kako se spekuliše Milićev će da da otkaz advokatu koga je dobio po službenoj dužnosti i angažovaće beogradskog branioca Dejana Ćasića, čije je vizit karte delio svojim saučesnicima prilikom skrivanja tragova nesreće.

Marko Milićev, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula u kojoj je nastradao Luka Jovanović, koji je sinoć avionom deportovan iz Kine u Beograd.
Shodno zakonskoj proceduri on bi u roku od 48 sati od sinoćnjeg hapšenja na aerodromu Nikola Tesla, iz Okružnog zatvora u Beogradu trebalo da bude doveden kod sudije za prethodni postupak.
Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni gde se i zašto skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi. Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.
Prema zakonskoj proceduri Milićev bi u najkraćem roku trebalo i da bude saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da pobegne posle nesreće i krije se 15 dana u Beogradu nakon nesreće 25. jula.
Tužilaštvo nije ograničeno zakonskim rokom u kom mora da sasluša okrivljenog u ovakvim slučajevima.

Marko Milićev

Marko Milićev | Foto: MUP

Milićev je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.
Uhapšen je u Kini 29. avgusta po sprskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.
Milićev se tereti za krivično delo “teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja”, učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od 1 do 8 godina zatvora.
Na teret mu se stavlja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

OVDE možete pogledati kako je Milićev stigao u Srbiju.

Poslednji komentari
  • hajnehaj Vreme: 08.09.2014 08:43h

    I pored skrivanja,izbjegavanja da nije dignuta ovolika galama on bi se izvukao sa 1-2 godine.Našlo bi se 3000 olakšavajućih okolnosti. A i sada, sa ovakvim pravosuđem,advokatima pitanje je koliko će dobiti

  • Ana Vreme: 08.09.2014 10:10h

    Odvratan, kukavica i bednik!

  • daki24 Vreme: 08.09.2014 13:14h

    A sto bi sa tatinim sincicem Mitrovicem,

  • 013гонзо Vreme: 08.09.2014 15:10h

    Шта је потребно да повратник у извршавању кривичних дела уради, да би ОСТАО у притвору до суђења. Дотични је ухапшен и провео у притвору 48 сати због ВОЖЊЕ ??? украденог аутомобила, па ПУШТЕН на слободу. ИМЕ судије који га НИЈЕ задржао у притвору, или ИМЕ судије који је наложио да га се ПУСТИ. Док се не обнародују унутрашњи саучесници неће се полиција и судство опаметити.

  • vladimir Vreme: 09.09.2014 20:57h

    sta bi sa mitrovicevim sinom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP