Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEPORTACIJA

Milićev u Srbiji za 10 dana?

Autor: Kurir | 04.09.2014 - 08:53:00h | Komentara: 0

Postupak ekstradicije je znatno duži i podrazumeva da obimna dokumentacija koja je prikupljena, a koja dokazuje da ima osnova za sumnju da je baš Milićev učinio krivično delo, mora da bude prevedena na kineski jezik

Marko Milićev

Marko Milićev

Marko Milićev (33), koji se sumnjiči da je 25.jula na Brankovom mostu pokosio Luku Jovanovića (21), koji je od zadobijenih povreda preminuo, mogao bi da bude predat u ruke srpskih vlasti već u narednih 10 dana.


Kako Kurir saznaje, razmatra se mogućnost da umesto postupka ekstradicije Milićev jednostavno iz Kine bude deportovan u Srbiju.

- Kineske vlasti imaju osnov da, umesto da čekaju dokumentaciju iz naše zemlje, ovog begunca deportuju s obzirom na to da mu je viza za boravak u toj državi istekla. Ukoliko bude doneta takva odluka, on bi u narednih desetak dana mogao da bude izručen našoj državi – kaže izvor tog lista i objašnjava da to praktično znači da bi on bio proteran s teritorije te države.


Postupak ekstradicije je znatno duži i podrazumeva da obimna dokumentacija koja je prikupljena, a koja dokazuje da ima osnova za sumnju da je baš Milićev učinio krivično delo, mora da bude prevedena na kineski jezik.

- Tek kada bude prevedena, dokumentacija se preko Ministarstva pravde dostavlja kolegama iz Kine, koji je ratmatraju i donose odluku. Ta procedura, u najboljem slučaju, mogla bi da potraje i 20 dana – kaže izvor tog lista.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP