Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICI FUDBALERA ĐORĐA ZARIĆA (24) DRŽAVA DALA MIZERIJU

Milion dinara za sina kojeg je ubio policajac

Autor: A. Dimitrovska | 15.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Viši sud u Beogradu dosudio je porodici fudbalera Đorđa Zarića (24), kojeg je ubio policajac Miljan Raičević (31), 1.300.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnog bola usled mladićeve smrti, saznaje “Alo!”.

Uviđaj posle ubistva  Đorđa Zarića  (desno)

Uviđaj posle ubistva Đorđa Zarića (desno)

To je 30 puta manji iznos od onog koje su Zarići tražili u tužbi protiv srpske policije, u čijim je redovima bio Raičević, koji je zbog ubistva osuđen na deset godina zatvora.


Naime, Olgica i Milan Zarić, majka i brat ubijenog mladića, u svom odštetnom zahtevu su potraživali 33 miliona dinara. Zbog duševnog bola zbog smrti sina, majka potražuje 20 miliona dinara, a brat 13 miliona dinara.
“Sud je procenio da je dosuđeni iznos adekvatan za naknadu nematerijalne štete zbog smrti Đorđa Zarića. Mi smo uložili žalbu na presudu, o čemu će odlučivati Apelacioni sud”, izjavila je juče za “Alo!” Ksenija Popović, pravni zastupnik porodice Zarić. Na presudu se žalilo i Republičko javno pravobranilaštvo.

Porodica  ubijenog Zarića

Porodica ubijenog Zarića | Foto: Masanori Jošida


Da podsetimo, Raičević je 19. marta 2009. bio na dužnosti kao pripadnik Interventne jedinice beogradske policije. Policija je jurila “pežo 307”, u kojem je Zarić bio na mestu suvozača. Zarić se vraćao sa prijateljem Filipom Milićevićem sa splavova. Automobil u kom su mladići bili nije se zaustavio na crvenom svetlu na semaforu u ulici Aleksinačkih rudara i zaustavljen je tek kada im je policija preprečila put u ulici Omladinskih brigada. Raičević je od početka postupka negirao da je imao nameru da ubije Zarića, tvrdeći da je pištolj izvukao iz bezbednosnih razloga, da je Zarić polako izlazio iz vozila, pa ga je povukao za jaknu i da je potom njegov pištolj slučajno opalio prilikom koškanja sa mladićem.

Policajac  Miljan  Raičević

Policajac Miljan Raičević

Na suđenju je, međutim, utvrđeno da je do Zarića došao s repetiranim službenim pištoljem i pošto ga je izvukao iz kola, posle kraćeg koškanja, ispalio mu smrtonosni metak sa udaljenosti od pet centimetara u glavu, posle čega je mladić na mestu preminuo.

Raičeviću je krajem prošle godine usvojena molba za amnestiju, čime mu je kazna umanjena za deset odsto. On je prvo bio osuđen na sedam godina, potom mu je presuda ukinuta i Viši sud ga je osudio na 13 godina. Apelacioni sud mu je potom smanjio kaznu na deset godina.
Poslednji komentari
  • crni nis Vreme: 16.06.2013 00:05h

    kad bi je on ubijao pôlicajca ja mislim tad bi drzva platila za policajca 2000 miliona dinara i plus dacici i veljovic bi izasli na televizj i rekli bi nema jaceg od zakona i od drzave a ovaj kakav zakon sad kad ga pred devojkoml ubijao ko psa kakav je ovaj zakon a svaki policajac je osiguran pri drzavi .

  • nedjo Vreme: 16.06.2013 17:07h

    sramota. za onu nasu bitangu koja prebila amerikanca odresili kesu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP