Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POMEN U NOVOM SADU

Minut ćutanja za stradale u kafeu "Laundž"! (FOTO)

Autor: N.N.Travica | 17.02.2014 - 14:16:00h | Komentara: 0

Porodice i prijatelji osmoro mladih koji su pre šest godina živote izgubili u stravičnom požaru, koji se dogodio u novosadskom kafeu "Laundž", položili su u podne cveće na spomen-ploču u Zmaj Jovinoj ulici. Pored porodica na mestu tragedije okupila se i nekolicina građana, koji su minutom ćutanja odali počast mladima koji su svoje živote ostavili ledene februarske noći.

Pomen izspred kafea

Pomen izspred kafea "Laundž" | Foto: N. N. Travica

Za izazivanje požara u "Laundžu" Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora, suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan na po sedam godina, a Bojan Kulačanin, zbog pomaganja izvršiocu tog krivičnog dela, na zatvorsku kaznu od dve godine.

Presudom novosadskog Osnovnog suda Malešev, Kolar i Bovan bili su obavezni da porodicama poginulih isplate po milion i po dinara za duševnu bol, a osim njih, presuda se odnosila i na Grad Novi Sad i Republiku Srbiju, zbog propusta njihovih organa, što predstavlja prvu presudu te vrste u Srbiji.
Venac u ime grada Novog Sada položio je Vanja Vučenovič pomoćnik gradonačelnika zadužen za kulturu. Tokom događaja niko se nije obratio novinarima, niti je medijima upućen poziv iz grada da prisustvuju događaju.

Pomen izspred kafea

Pomen izspred kafea "Laundž" | Foto: N. N. Travica

 
Pre tačno šest godina, u ovoj tragediji živote su izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.
N. N

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP