Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOBIJA NANOGICU

Miroslavu Bogićeviću ukinut pritvor!

Autor: Tanjug | 09.06.2015 - 17:37:00h | Komentara: 0

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku koncerna "Farmakom MB" Miroslavu Bogićeviću, u kojem je bio od novembra prošle godine.

Miroslav Bogićević

Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bogićeviću, kao i članu kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodragu Salaiu, pritvor je zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor preko kojeg će biti praćeno da li poštuju zabranu napuštanja stana.

U saopštenju suda precizira se da su prestali razlozi za pritvor i da se merom zabrane napuštanja stana može obezbediti prisustvo okrivljenih u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Ukoliko prekrše zabranu, pritvor im ponovo može biti određen.
Bogićević i Salaiu se sumnjiče da su zloupotrebama sa kreditima oštetili Privrednu banku Beograd.
Bogićević je uhapšen 24. novembra zbog sumnje da je od juna 2012. do kraja marta 2013. pribavio protivpravnu korist koncernu Farmakom MB" od 1,75 milijardi dinara, tako što je podigao 10 nenaplativih kredita od banke.
Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je u januaru istragu protiv Bogicevića i još šestoro okrivljenih koji se sumnjiče da su malverzacijama oštetili Privrednu banku Beograd nezakonitim odobravanjem kredita za još tri firme.
Farmakomu je na taj način pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 551.515.974,41 dinara, jer sredstva nije vratio preduzećima Basemi" D.OO Šabac, Lim-ing Linings" DOO Šabac, i Sigma" DOO Šabac, sumnja tužilaštvo.
Osim protiv Bogićevića, postupak se vodi protiv članova kreditnog odbora Privredne banke Miodraga Salaia, Aleksandra Jankovića, Vere Medić, Predraga Tošića, Dušana Vujadinovića, kao i finansijske direktorke "Farmakoma MB" Olivere Đorđević.
Svi se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP