Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA POVODOM BOMBAŠKOG NAPADA NA OBJEKAT ZAŠTIĆENOG SVEDOKA

Miša Banana
Joksi poslao „zolju“? 

Autor: J. Petrović - E. Sadiku | 26.02.2013 - 17:57:00h | Komentara: 1

Nebojša Joksović (40), svedok saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Darka Šarića (43), na čiju je štampariju preksinoć bačena eksplozivna naprava, odmah je uz jake mere obezbeđenja prebačen na novu tajnu lokaciju, ali je i broj policajaca koji ga čuvaju znatno povećan, saznaje „Alo!”. Policijska istraga trenutno ide u nekoliko smerova, a jedan, navodno, ima veze sa prestojećim suđenjem Rodoljubom Radulovićem (65) zvanim Miša Banana.

Rodoljub Radulović - Miša Banana

Rodoljub Radulović - Miša Banana: Hoće da zaplaši ključnog svedoka

Sumnja se da je napad izveden kako bi se uticalo na to da Nebojša Joksović ne progovori o eventualnim saznanjima o poslovanju Radulovića i Šarića u švercu kokaina

- Još je rano govoriti o motivu napada na štampariju. Istraga ide u nekoliko smerova. Veruje se da Joksović mnogo zna i o poslovima Šarića sa Mišom Bananom, kome je početak suđenja zakazan za početak marta u Specijalnom sudu u Beogradu. Sumnja se takođe da je napad izveden kako bi se uticalo na to da Joksović ne progovori o eventualnim saznanjima o poslovanju Miše Banane sa državnim funkcionerima. Istražuje se da li je Radulović bio samo spona i kurir, odnosno veza Šarića sa srpskim visokim funkcionerima - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Štamparija Nebojše Joksovića / Foto: Nemanja Kostić

Napad na štamparija Nebojše Joksovića uoči suđenja u Specijalnom sudu! / Foto: Nemanja Kostić

 

Prvi napad pre tri godine
Štamparija, čiji je suvlasnik Joksović, na meti napadača bila je i u septembru 2010, dve nedelje uoči početka suđenja Šarićevoj grupi, kada je u poslovnim prostorijama izbio požar. Iako nema dokaza koji bi potvrdili da je požar podmetnut, policija je sigurna da se i u ovom slučaju radilo o pokušaju zastrašivanja Joksovića kao svedoka, zbog čega je o incidentu obavešten Specijalni sud.

Nepoznata osoba navodno je u nedelju uveče ispalila projektil iz ručnog raketnog bacača „zolja“ i izazvala požar u štampariji. Izgorelo je oko 60 kvadrata krova. U nedelju, oko 23.30, začula se snažna eksplozija u štampariji BMG-NM u Vodovodskoj 158a u Beogradu. Suvlasnik objekta koji se našao na meti je Miloš Nikolić (34), čije se ime nalazi u optužnici protiv klana Darka Šarića.

- Eksplozivna naprava bačena je na krov objekta. Ona je napravila krater prečnika oko pet metara, a u samoj štampariji izazvala je požar. Od siline detonacije popucali su prozori na okolnim kućama. Oštećen je i magacin firme „Primaks“. Trenutno se ispituje o kakvoj je eksplozivnoj napravi reč, kao i to da li je ispaljena ili bačena - dodaje naš izvor blizak istrazi.

Štamparija Nebojše Joksovića / Foto: Nemanja Kostić

Eksplozivna naprava je na krovu napravila krater širok pet 
metara: Mesto napada / Foto: Nemanja Kostić

Kako „Alo!” saznaje, Nebojša Joksović je odmah nakon napada dovezen crnim „audijem” pred svoju štampariju. Dok je i juče policija uzimala dokaze sa mesta napada, u jednom trenutku ponovo se pojavio automobil u kojem je, kako se sumnja, bio sam Joksović. Automobil je bio okružen sa nekoliko policajaca u civilu.

Nebojša Joksović

I ranije raketirana: Joksovićeva štamparija | Foto: Jelena Vučetić

Joksović je bio na meti i početkom maja 2011, kada su na zgradu njegove štamparije ispaljena tri projektila iz „zolje“, ručnog raketnog bacača. Eksploziji su prethodili SMS-ovi sa crnogorskog telefonskog broja koji su sadržali ozbiljne pretnje i koji su bili upućeni drugom svedoku saradniku u postupku protiv Šarića, vojvođanskom biznismenu Miletu Jerkoviću. Jerković, koji je Šariću svojevremeno prodao nekoliko svojih poljoprivrednih preduzeća, objasnio je da je sporna poruka upućena na telefonski broj njegovog najboljeg prijatelja i da počinje psovkom na račun obojice. U izjavi za medije, Jerković je citirao poruku: „Hoćete da nas uništite. Prenesi gazdi da razmisli dobro dok mu ne bude kasno. Neće vam ni 50 policajaca pomoći“, naveo je tada Jerković. On kaže i da je siguran da iza ove poruke stoje Darko Šarić i njegovi saradnici.

Šarićev najbolji drug
Nebojša Joksović je kao jedan od vodećih članova klana pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića uhapšen 27. januara prošle godine, u akciji „Balkanski ratnik”.

Darko Šarić

Darko Šarić

U julu 2010. je izveden iz zatvora i prebačen na tajnu lokaciju, pošto je sa Tužilaštvom postigao sporazum da postane svedok saradnik. Od tada je pod najvišim bezbednosnim merama, a u januaru iste godine je bez prisustva javnosti svedočio u Specijalnom sudu. Na sudu je priznao da je učestvovao u trgovini kokainom u Italiji i da je naređenja dobijao direktno od Šarića.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 27.02.2013 13:23h

    MNOGO JE SLADAK OVAJ MISA .BAS JE FRAJERCINA ,PO FACI MU SE VIDI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP